Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
25. 8. 2015,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Zdovc Miha Zupan Saša Zagorac Žiga Dimec

Torek, 25. 8. 2015, 9.39

8 let

Zdovc pušča bitko za zadnje mesto še odprto

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Do začetka evropskega prvenstva je le še enajst dni, pred slovensko reprezentanco pa sta še dva obračuna s Srbijo. Selektor Jure Zdovc je zadovoljen, da se raven igre izboljšuje.

Igra slovenske košarkarske reprezentance je bila na turnirju v Kopru na visoki ravni. Prvo tekmo proti Ukrajini so izbranci Jureta Zdovca še nekoliko lovili ritem, nato pa proti Finski in Italiji pokazali dobri predstavi in osvojili prvo mesto.

Selektor je bil s prikazanim zadovoljen: "Prvi dve tekmi smo veliko rotirali, verjetno na evropskem prvenstvu ne bomo mogli. Vsi so dobili priložnost in na dober način tudi izkoristili minute. Borbenost je bila na pravi ravni. Pomembno je bilo, da so se igralci počasi začeli zavedati, kaj hočemo od njih, in da vsak ve, zakaj je naredil napako. Da dobim signal, da jim je jasno."

Na zadnjih dveh obračunih Žiga Dimec ni stopil na parket, a to še ne pomeni, da ne bo videl evropskega prvenstva, pravi Zdovc: "Proti Finski in Italiji je bilo zanj težko, ker je imel nasprotnik lahke in gibljive centre. Nisem si upal tvegati, absolutno sem z njim zelo zadovoljen. Še vedno je v resni igri, da gre naprej. Vemo, da imamo v skupini ekipe, ki imajo dobre in težke centre. Do konca se ne bo vedelo, kaj in kako."

"Po eni strani bi si želel, da bi se prvenstvo začelo že malce prej"

Zdovc je z zanimanjem spremljal, kako se bosta v igro vključila Miha Zupan in Saša Zagorac, ki sta nekaj časa trenirala po posebnem programu: "Miha počasi lovi ritem in je vsako tekmo boljši, Zagorac je tudi pokazal svojo kakovost – met z razdalje. Nekaj odgovorov sem dobil. Nekaterim standardnim košarkarjem zaupam. Po eni strani bi si želel, da bi se prvenstvo začelo že malce prej."

Po prostem dnevu se bodo slovenski košarkarji danes spet zbrali in v prihodnjih dneh trenirali v Stožicah, nato pa v četrtek odigrali prvo od dveh tekem s Srbijo, naslednja bo v soboto v Banjaluki.

Obračuna s svetovnimi podprvaki bosta zadnja in pravšnja pred prvo tekmo na EuroBasketu. Čez enajst dni bo namreč Sloveniji nasproti stala prav tako zelo kakovostna hrvaška izbrana vrsta: "Srbi so morda razred pred nami. Pravi nasprotnik bodo in morda bodo potisnili na plan naše napake. V obrambi bomo skušali narediti svoje, v napadu pa poiskati razpoložene igralce."

Ne spreglejte