Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
1. 6. 2012,
12.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Zdovc

Petek, 1. 6. 2012, 12.42

7 let, 12 mesecev

Zdovc: "Piksiju" sem vedno na voljo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za Juretom Zdovcem je enoletna ruska zgodba pri Spartaku, za katero bi si želel, da bi jo predvsem bolje zaključil. V pogovoru za Sportal se je dotaknil tudi prihoda Slobodana Subotića v Olimpijo.

Kot vlak ekspres so košarkarji Spartaka iz Saint Petersburga začeli preteklo sezono. Praktično jim ni mogel nihče do živega, nato pa so se začele težave s poškodbami, na vrsto je prišel bistveno bolj zgoščen urnik in igralci Spartaka na čelu z Juretom Zdovcem niso mogli povsem uresničiti visokih ciljev, ki so si jih v klubu zadali. "Cilji so bili res visoki in vedel sem, da jih bomo težko že letos uresničili v mojem triletnem mandatu. Začeli smo predobro in težko je bilo za pričakovati, da bomo v takšnem ritmu nadaljevali, tudi če ne bi bilo poškodb. Ko so se pojavile slednje, dejansko nismo mogli zdržati tega ritma. Ko smo prišli v najhujšega – zaključni turnir Eurocupa, končnica lige VTB in rusko prvenstvo -, je bilo šest poškodovanih igralcev, ki so bili nosilci, preveč. Žal je v košarki tako, da se spominjaš konca. Moram priznati, da sem šel domov v Slovenijo z grenkim priokusom. Nisem se mogel sprijazniti, da je konec sezone. A to je šport," je o letošnji sezoni najprej za Sportal povedal Zdovc.

Že sedaj je jasno, da v prihodnji sezoni v svojih vrstah ne bo imel Mihe Zupana, saj igra na nehvaležnem igralnem mestu, na katerem Spartak nima ruskega košarkarja. Ti pa so v tamkajšnjem državnem prvenstvu zelo pomembni, saj morata biti najmanj dva hkrati na parketu. "Miha ne bo ostal. Moramo iskati Ruse na tem igralnem mestu. Lani nas je nekajkrat to teplo, ker nismo imeli Rusov, ampak dva tujca. Nekako potem Miha ni mogel dobiti tiste prave minutaže, morali pa smo kar nekajkrat igrati na krilnem centru z Rusom, ki je sicer krilni košarkar. Zmešnjava. To je bila šola zame."

Zdovc pravi, da ima klub trenutno šest igralcev pod pogodbo – štiri tujce in dva Rusa. Veliko moči bodo uperili v angažma novih ruskih igralcev, ki pa so zelo dragi: "Cene so ekstremno visoke za tiste boljše. To je največja težava, ker moraš imeti toliko Rusov v ekipi. Enkrat do dvakrat smo se tudi zmotili na tekmi, da nismo imeli pravo število ruskih košarkarjev na parketu, vendar smo takoj popravili. Nekdo te vedno opomni," prav Zdovc.

Njegov klub se je v zadnjih dneh omenjal v medijih, da bi lahko dobil možnost nastopanja v kvalifikacijah za evroligo, vendar pravi Zdovc, da verjetno zaradi slabega zaključka ne bodo dobili te možnosti. Se pa že veseli nove sezone, saj naj bi bila zgrajena nova dvorana za osem tisoč gledalcev: "Klub je super organiziran. Letos smo imeli težave le s pogoji za delo, saj smo trenirali v dvorani, ki je bila zelo zasedena. Ni bilo miru in terminov. Naslednje leto bo drugače, ker se selimo v novo."

Povsem razumljivo pa tudi ve, kaj se dogaja v slovenskem košarkarskem prostoru. Zanimalo nas je, kako je sprejel odločitev vodstva Uniona Olimpije, da je v svoje vrste zvabilo Slobodana Subotića. Znano je namreč, da si je njegovih uslug Jure želel še v času, ko je delal v zmajevem gnezdu, a so bila takrat njegove želje neuslišane. "Meni je žal, da do tega ni prišlo že prej. Je pa bolje sedaj kot nikoli. Čaka ga težko delo. Ko prideš v Olimpijo, ne razmišljaš trezno, saj si zaradi ljubezni želiš priti v ta klub. 'Piksi' sedaj spoznava stanje, ki ni rožnato. Trenutno kaže veliko energije in volje. Prepričan sem, da mu bo uspelo. Bila sva v kontaktih, vendar malo. Morava se dobiti. 'Piksiju' sem vedno na voljo za informacije v povezavi z Olimpijo," je za konec Zdovc pokomentiral še prihod prijatelja v Uniona Olimpijo.

Ne spreglejte