Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 2. 2016,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NBA Nikola Vučević Damian Lillard

Ponedeljek, 8. 2. 2016, 16.46

8 let

Zaostajali 20 točk, nato se je prebudil Črnogorec (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V košarkarski ligi NBA so se v noči na torek kar tri tekme končale po podaljšku. Slovenski legionarji Goran Dragić, Beno Udrih in Saša Vujačić so počivali, prvi strelec večera je bil Damian Lillard.

Za preobrat večera v ligi NBA so poskrbeli košarkarji Orlanda. Na gostovanju pri Atlanti so zaostajali že 20 točk, a nato vstali od mrtvih in po podaljšku tekmeca spravili na kolena. V drugem polčasu je blestel Nikola Vučević. Črnogorski center, rojen v Švici, je v drugem delu tekme dosegel kar 25 točk. V prvem je prispeval le tri, z 28 točkami pa je bil prvi strelec Orlando Magic. Vučević je paral živce Atlanti že v nedeljo, ko je odločil srečanje v zadnjem napadu in z natančnim metom z razdalje zagotovil zmago Orlandu.

Moštvo iz Floride po novi zmagi na vzhodni lestvici lige NBA zaseda deseto mesto in je še v igri za preboj v končnico lige NBA. Orlando je še v tretji četrtini zaostajal za 18 točk, prvič pa je povedel šele dobre tri minute pred koncem, ko je trojko zadel mladi Hrvat Mario Hezonja (14 točk).

Največ točk v noči na torek je dosegel zvezdnik Portlanda Damian Lillard, ki je svoji ekipi na napeti tekmi pomagal do zmage nad Memphisom. Tudi ta dvoboj, ki je potekal v dvorani FedExForum, se je prevesil v podaljšek. Gostje so utrpeli hud udarec v uvodni četrtini. Španski center Marc Gasol je bil zelo razpoložen za igro. Dosegel je 11 točk, nato pa moral zaradi poškodbe desne noge zapustiti parket. Ni se več vrnil v igro, njegovi soigralci pa so po podaljšku ostali brez zmage.

Redni del srečanja se je končal s 102:102, ko je Portland izenačil ob zvoku sirene. Koš so pripisali Allenu Crabbeju, počasni posnetek pa je pokazal, da mu je zelo pomagal Jeff Green, ki je žogo usmeril proti lastnemu košu. Sodniki so izenačenje priznali šele po posvetu.

Izjemno razburljivo je bilo tudi v New Yorku, kjer je Brooklyn s trojko Joa Johnsona v zadnji sekundi premagal Denver. Večer v ligi NBA si bo zapomnil tudi LeBron James. Zvezdnik Clevelanda je ob zmagi nad Sacramentom prispeval že 40. trojni dvojček (triple double) v karieri. Dosegel je 21 točk, statistiko pa obogatil še z desetimi skoki in podajami. Kako dober je bil, priča že podatek, da je za omenjeni podvig potreboval le tri četrtine.

Ne spreglejte