Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
12. 8. 2014,
21.21

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jaka Klobučar Jure Balažič Jure Zdovc Kranjska Gora

Torek, 12. 8. 2014, 21.21

3 leta, 4 mesece

Zakaj je Kranjska Gora tako pomembna za slovensko reprezentanco?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Do začetka svetovnega prvenstva v košarki sta še dobra dva tedna, a so ti dnevi med najpomembnejšimi za slovensko reprezentanco. "Vsi delamo zavzeto," poudarja Jaka Klobučar.

Z vstopom kapetana Gorana Dragića v sistem uigravanja taktičnih zamisli je naša reprezentanca dobila novo širino, saj je košarkar Phoenix Suns vendarle igralec svetovnega formata.

V dozdajšnjih pripravah oziroma na pripravljalnih tekmah je njegovo breme v večini padlo na Jako Klobučarja, ta je tudi v nacionalnem dresu nadaljeval uspešne igre, ki jih je kazal v Krki. Ob prihodu Gorana se bo njegova vloga nekoliko spremenila, a lahko pričakujemo, da bo še vedno veliko v Zdovčevi rotaciji. "Gogi bo naredil ekipo močnejšo. To je glavni cilj vseh nas. Tako bo postala tudi igra boljša. Vsi moramo stremeti k temu, da vsak pokaže največ. Ob prihodu Dragića v sistem uigravanja se je veliko spremenilo. Vendarle ima kakovost. Njegov prihod je za nas pozitivna stvar. Čakamo še, da se priključi ekipi Erazem Lorbek, da se kakovost še izboljša," je o popolni priključitvi Dragića v ekipo dejal Klobučar.

Slovenska reprezentanca je od petka v Kranjski Gori, kjer ima odlične pogoje za delo, to pa je postalo nekoliko bolj naporno, kar je povsem jasno, saj bo Slovenija v prihodnjih dveh tednih odigrala kar sedem tekem, časa za kakovosten trening pa bo malo. "Vsi smo vedeli, da bo ta del priprav v Kranjski Gori najpomembnejši. Na treningu zavzeto delamo po dve uri in vsi smo zelo osredotočeni na naloge v obrambi in napadu. Sisteme iger smo bolj ali manj pripravili. Zdaj jih moramo piliti. Teh pet dni v Kranjski Gori je bilo kakovostnih in napornih. Verjamem, da bomo v Litvi pokazali še boljšo igro kot do zdaj," pravi Jaka.

Da so v Kranjski Gori zelo aktivne noge, poudarja tudi njegov nekdanji soigralec pri Krki Jure Balažič: "V Kranjski Gori so pogoji super. Trenerji nas kar utrujajo, ker je to vendarle zadnji čas, da se fizično izpopolnimo."

Izbranci Jureta Zdovca bodo do četrtka vadili v gorenjskem smučarskem središču, nato pa jih bo v petek pot vodila v Litvo, kjer bodo v soboto najprej igrali z Novo Zelandijo, dan pozneje z Grčijo in v ponedeljek še z Litvo.

Ne spreglejte