Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
22. 9. 2013,
11.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Dragić EuroBasket

Nedelja, 22. 9. 2013, 11.37

7 let, 12 mesecev

Z. Dragić: Poskusili bomo prepričati Jaleta in Bokija. Ko pride še E. Lorbek …

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vsa Slovenija je dihala s slovenskimi košarkarji na EuroBasketu. Med bolj izpostavljenimi sta bila brata Dragić, ki sta na parketu izžarevala ogromno energije.

"Zadovoljen sem, da smo zmagali na zadnji tekmi. Boljše je peto kot šesto mesto. Proti Ukrajini smo stopili skupaj in igrali za navijače, ki so nas celotno prvenstvo podpirali v tako velikem številu. V tekmi za peto mesto nas je spremljalo dvanajst tisoč ljudi, kar je pokazatelj, da imajo Slovenci radi košarko. Upam, da se jih čim več odzove v Španiji prihodnje leto na svetovnem prvenstvu. Žal nam je, ker se nismo borili za medalje, a smo imeli zato zlate navijače," je po zadnji tekmi EuroBasketa povedal Zoran Dragić.

Slovenija ima z osvojenim petim mestom odprta vrata za svetovno (Španija) in evropsko prvenstvo (Ukrajina), Zoran pa bi rad že prihodnje leto videl najboljše slovenske košarkarje na delu. Tudi Jako Lakoviča in Boštjana Nachbarja, ki naj bi končala reprezentančni poti: "Poskusili ju bomo prepričati, da bosta z nami v Španiji. Tu je še Erazem Lorbek, ki bo okrepitev na štirici in petici. Z njim bomo imeli novega vodjo na parketu. Pomembno bo, da bomo imeli vsi uspešne sezone in bomo ostali zdravi."

Brata Dragić sta bila na evropskem prvenstvu pravi magnet za navijače. S hitro igro in potezami sta navduševala občinstvo, ki ju je dobesedno nosilo po rokah: "Trudiva se po najboljših močeh. Nam ugaja hitra igra. Čim smo se uspavali, nam ni šlo. Ta igra je lahko naš stil za prihodnjih deset let."

Med prvenstvom se je njuna slika pojavila na spletni strani Phoenix Suns, katerih član je starejši Goran. Bo kmalu tudi Zoran zaigral onstran luže? "Ni bilo nobenih stikov," odgovarja član Unicaje, ki se bo kmalu vrnil v klubski ustroj španskega kluba. "Imam pogodbo z nogometnim klubom Malaga," se je pošalil Dragić in nadaljeval: "V torek se že vračam. Sezona se nam začne že 29. septembra in moram priti v ritem. Nisem izpraznjen,a sem utrujen, ker je bil tempo na evropskem prvenstvu zelo naporen. Vendar bo zdaj lažje, ker bodo klubske tekme le ob četrtkih in sobotah."

Ne spreglejte