Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2018,
8.02

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

18

Natisni članek

nabor Luka Dončić Luka Dončić Mirjam Poterbin

Petek, 22. 6. 2018, 8.02

5 let, 3 mesece

Atraktivna mama Luke Dončića v središču ameriških žarometov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

18

Luka Dončić Mirjam | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nocojšnja noč je bila eden od vrhuncev v karieri 19-letnega košarkarskega supertalenta Luke Dončića, ki bo v dresu ekipe Dallas Mavericks zakorakal v ligo NBA. Nič manj pomembna pa ni bila za njegovo mamo Mirjam Poterbin, ki je na naboru v Brooklynu požela veliko zanimanja javnosti, še mnogo mnogo več pohval in komentarjev - mnogi izmed njih imajo tudi spolno konotacijo - pa je bila deležna na Twitterju.

mama in sin: Dončić
Sportal Luka Dončić bo prve milijone zaslužil v Teksasu

Eden od uporabnikov družbenih omrežjih je celo namignil, da bodo to noč vsi "guglali" njeno ime in iskali še več fotografij. Glede na odzive na spletu, z napovedjo ni pretiraval.

Mirjam Poterbin thumb
Novice Od 1 do 100: Poglejte učinek mame Luke Dončića

Luka Dončić Mirjam | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

In kdo sploh je Mirjam Poterbin, razen pomembnega dejstva, da je mama najkoristnejšega igralca evrolige? V mladosti se je ukvarjala s plesom, delala je tudi kot manekenka, danes pa je lastnica lepotnega salona.

Ko je njen sin dopolnil 16 let, se je preselila v Madrid, kjer se je Luka kalil v košarkarski šoli španskega kluba Real Madrid. "Mislim, da si je Luka želel imeti dom. Vseeno je drugače, če stanuješ doma ali v klubski rezidenci," je o razlogih za selitev spregovorila v enem od intervjujev za Sportal.

 

Draft2018#soproud❤️

A post shared by Mirjam Poterbin💝🍀 (@mirjampoterbin) on

Prva tri leta v Španiji je visokorasli mladenič z izrednim košarkarskim instinktom v deželi, kjer se je naužil košarkarskega znanja, sicer preživel sam oz. v družbi košarkarskih vrstnikov.

"To so bili najtežji trenutki. Ne znam opisati, ker je bilo izredno težko. Spomnim se, da sem, ko sem ga prvič pustila v Madridu, jokala vso pot do doma," je težke trenutku po ločitvi od sina opisala v pogovoru za naš medij. 

"Vse stevardese so bile okoli mene in spraševale, kaj je narobe. Približno pol leta je bilo težko, hudo. Na začetku sem ga praktično vsak teden, nato vsak drugi ali tretji konec tedna obiskala v Madridu. Vsakič, ko sem odšla, je bilo neizmerno težko."

Po poročanju STA bo Mirjam Poterbin svojega sina spremljala tudi v Dallas, kamor potujeta že danes. "Luka je izrazil željo, da grem z njim. Luka je le odrasel fant, ampak vsekakor je to težak preskok in rabi neko podporo družine tako, da bom šla," njene besede prenaša STA.

Poterbinova, ki Luko spremlja na večini tekem - običajno se jih udeležuje v družbi svoje mame, znane ljubljanske frizerke Milene Poterbin -, je po poročanju medijev že več let v zvezi z Borisom Požegom - Piksijem, nekdanjim hokejistom in voznikom relija, danes pa lastnikom podjetja Pixi sladoledi.

Dončić se je drafta udeležil v družbi mame Mirjam, babice Milene in maminega partnerja Borisa Požega. | Foto: Getty Images Dončić se je drafta udeležil v družbi mame Mirjam, babice Milene in maminega partnerja Borisa Požega. Foto: Getty Images

Lukovega očeta Saše Dončića, nekdanjega košarkarja, danes trenerja KK Ilirija, ki je zaradi genov verjetno kar precej zaslužen za košarkarski talent novega člana teličkov iz Dallasa, se sinoči na naboru v ligi NBA ni omenjalo, niti o njem ni bilo govora na družbenih omrežjih.

Ne spreglejte