Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2024,
10.10

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,94
Aleksander Sekulić Matej Erjavec Slovenska košarkarska reprezentanca Košarkarska zveza Slovenije Peter Vilfan Goran Dragić Goran Dragić

Natisni članek

Torek, 9. 7. 2024, 10.10

1 teden, 2 dneva

Vilfan poslal sporočilo vodstvu KZS, oglasil se je tudi Goran Dragić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,94
Peter Vilfan | Peter Vilfan | Foto Ana Kovač

Peter Vilfan

Foto: Ana Kovač

Pestro dogajanje po koncu košarkarskih kvalifikacij za olimpijske igre se še, kot vse kaže, ne bo ustavilo. Potem ko je slovenska izbrana vrsta svoje boje za nastop v Parizu končala v polfinalu in se je na udaru med drugim znašel selektor Aleksander Sekulić, ki je zatem dobil podporo predsednika KZS Mateja Erjavca, se je zdaj znova oglasil eden glasnejših kritikov izbrane vrste Peter Vilfan. Svoje je dodal še Goran Dragić. 

Aleksander Sekulić
Sportal "Sekulić? Pričakujem, da bo nepreklicno odstopil."

Čeprav se je pred kvalifikacijskim turnirjem v Grčiji vedelo, da slovensko izbrano vrsto čaka izjemno zahtevna, morda celo prezahtevna naloga, pa verjetno tudi največji pesimisti niso pričakovali, da bo zasedba Aleksandra Sekulića v Grčiji tako nemočna in brez realnih možnosti za napredovanje. Slovenci so povsem zatajili tako proti Hrvaški kot proti Grčiji in si za svoje predstave prislužili številne kritike. Bolj kot rezultat je izstopala bleda, anemična igra slovenskih košarkarjev, zato se je na udaru znašel selektor Aleksander Sekulić. Še posebej jasen je bil po dogajanju legendarni Peter Vilfan, ki je takoj po koncu turnirja za Šport TV dejal, da pričakuje Sekulićev odstop.

Bi moral Aleksander Sekulić odstopiti s položaja selektorja slovenske košarkarske reprezentance?

  • Da
    95,28 %
    6421 glasov
  • Ne
    4,72 %
    318 glasov
Oddanih 6739 glasov

A to se, kot vse kaže, ne bo zgodilo. Slovenski selektor je vnovič dobil tudi podporo vodstva Košarkarske zveze Slovenije in predsednika Mateja Erjavca. "Ta selektor, proti kateremu letijo strupene puščice, nam je v zadnjih letih prinesel uvrstitev na vsa velika tekmovanja, kamor nato pridejo tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar, evroligaški igralci ... Ne vidim, da je v njem težava. On ne igra košarke, igrajo jo tisti na parketu. Vem, da imamo v Sloveniji veliko uličnih selektorjev, a ulica ni nikoli vodila politike KZS in je tudi v prihodnje ne bo," je bil v pogovoru za STA jasen in neposreden Erjavec.

Na besede, ki so še dodobra ogrele košarkarsko srenjo v Sloveniji, se je javno znova odzval Peter Vilfan. Ta je na svojem profilu na Facebooku delil enega izmed člankov o besedah Mateja Erjavca z naslovom Ulica ne bo vodila KZS, Sekulić ostaja selektor, zraven pa pripisal: "Ulica je čudna stvar! Sam sem velik del otroštva (ko nisem bil na igrišču) preživel na ulici! In ta me je naučila marsičesa! Tudi stvari, ki mi jih šola ni mogla dati! Samostojnost, borba za 'preživetje', logično razmišljanje in vztrajnost pri zagovarjanju pravice do svojega mnenja, so samo nekatere od njih! Ulice nima nihče pravice podcenjevati, se iz nje norčevati ali je dajati v nič! Ne glede na osebni status ali položaj! In ne pozabimo, da je ulica vrgla tako francoskega kralja kot ruskega carja! In če sem zaradi svojega mnenja (ki ga javno povem) uličar, sem na to iskreno ponosen! Enkrat ulica, vedno ulica! Enkrat uličar, vedno uličar!" je zapisal Vilfan.

THUMB Gogi | Foto: Instagram Foto: Instagram

Na njegove besede se je odzval tudi nekdanji slovenski zlati kapetan Goran Dragić, ki je na svojem profilu na Instagramu delil fotografijo objave Vilfana in jo opremil z besedami "Kralj Vilfan". Nekdanji slovenski košarkar je sicer pred pred nekaj tedni gostoval v N1 podkastu, kjer je odločno zatrdil, da se v prihodnosti ne vidi delovati v slovenski košarki. "Veliko ljudi ne dela v dobro košarke. Raje se prerekajo. Ne vidim celote, vedno se najde kdo, ki nasprotuje. Nimam energije za takšne ljudi," je takrat razložil Dragić.

Preberite še:

Matej Erjavec
Sportal Oster odziv: Ulica ne bo vodila KZS, Sekulić ostaja selektor
Aleksander Sekulić
Sportal Sekulić: Najlažje je kritizirati trenerja
Giannis Antetokounmpo, slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal Grki težje prek Hrvaške, a zanesljivo v Pariz, kjer pa ne bo Litve in Latvije
Ne spreglejte