Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 10. 2018,
16.40

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Philadelphia 76ers NBA

Ponedeljek, 8. 10. 2018, 16.40

5 let, 7 mesecev

Pripravljalna tekma, Philadelphia 76ers : Dallas Mavericks

Dončić prvi mož Dallasa ob zmagi nad Philadelphio #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Luka Dončić | Luka Dončić je zablestel v dresu Dallasa. | Foto Getty Images

Luka Dončić je zablestel v dresu Dallasa.

Foto: Getty Images

Slovenski košarkar Luka Dončić je z Dallas Mavericks odigral še drugo pripravljalno tekmo na Kitajskem. Tako kot v petek so se Mavericks pomerili s Philadelphio 76ers in zmagali s 115:112. Odlično predstavo je pokazal Luka Dončić, ki je bil s 15 točkami prvi strelec Dallasa. Pred začetkom sezone bodo Dončić in druščina odigrali še pripravljalno tekmo proti Charlottu, sezono pa bodo začeli 18. oktobra v Phoenixu.

Dallas Mavericks : Philadelphia 76ers 115:112 (30:29, 27:32, 29:25, 29:26)

Dončić 15 točk (1/3 za 2, 3/5 za tri, 4/4 PM), 4 skoki, 5 podaj, 4 izgubljene žoge v 26 minutah, Barea 14, Brunson 11; Embiid 29, Covington 18.

Luka Dončić je z Dallasom na Kitajskem, natančneje v Šendzenu, odigral še drugo pripravljalno tekmo za novo sezono lige NBA. Ekipa iz Teksasa je tokrat v izenačenem obračunu slavila s 115:112, levji delež k zmagi pa je prispeval slovenski košarkar. Tako kot v petek v Dallasu tudi na drugi tekmi niso mogli pomagati DeAndre Jordan, ki zaradi smrti v družini sploh ni odpotoval na Kitajsko, manjkala sta tudi Harrison Barnes in Dirk Nowitzki, ki ima še vedno poškodovan gleženj.

Predstava Luke Dončića proti Philadelphii:

V petih minutah tri trojke

Dončić je drugo tekmo proti Philadelphii pred približno 17 tisoč gledalci začel v prvi postavi. Dosegel je prvih šest točk za Dallas in v prvih petih minutah nasul tri trojke iz treh poskusov. Slovenski košarkar je na parketu preživel 26 minut, dosegel je 15 točk (met iz igre 4/8, 4/4 prosti meti). V statistiko je vpisal še štiri skoke, odličen je bil tudi pri razigravanju soigralcev, zbral je pet podaj. Črn madež na njegovi statistiki so pustile štiri izgubljene žoge.

Trojke Dončića v prvi četrtini:

Philadelphia je v prvem polčasu vodila že z dvomestno razliko, a se je Dallas vedno znova vrnil v igro. V izenačenem zaključku srečanja so bili natančnejši Mavericks, ki so slavili s 115:112. Dončić je celotno zadnjo četrtino presedel na klopi. Drugi strelec Dallasa je bil J. J. Barrea s 14 točkami, Jalen Brunson jih je dodal 11. V vrstah Philadelphie je bil najbolj razpoložen Joel Embiid z 28 točkami, Robert Covington se je ustavil pri 18.

Podaja Dončića:

Dončić in druščina bodo pred začetkom sezone na domačem parketu v petek odigrali še pripravljalno tekmo proti Charlottu, nato pa sledi začetek sezone, ki ga bo Dallas dočakal 18. oktobra proti Phoenixu, kjer bo krst v ligi NBA doživel tudi Luka Dončić.

Luka Dončić
Sportal Dončić prestal prvi pravi preizkus v NBA, pokazal atraktivne poteze #video
Luka Dončić
Sportal Pri Dončiću želijo odstraniti njegove navade
Ne spreglejte