Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
5. 10. 2018,
16.27

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,67

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 5. 10. 2018, 16.27

5 let, 6 mesecev

Dončić prestal prvi pravi preizkus v NBA, pokazal atraktivne poteze #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,67

1

Luka Dončić | Luka Dončića bo danes čakal prvi pravi preizkus v NBA. | Foto Getty Images

Luka Dončića bo danes čakal prvi pravi preizkus v NBA.

Foto: Getty Images

Slovenski košarkar Luka Dončić je na prvi NBA preizkušnji v dresu Dallas Mavericks doživel poraz proti Philadelphii. Tokrat se je ustavil pri 11 točkah. Sprva je imel nekaj težav v igri, nato pa je obrnil kolesje v pravo smer. Zaradi smrti v družini za Dallas ni igral prvi center DeAndre Jordan.

Philadelphia 76ers : Dallas Mavericks 120:114 (92:85, 64:62, 26:35)

Redick 27 (7 trojk), Embiid 22, 10 sk.; Smith Jr. 20, Kleber 17, Dončić 11 točk, 6 skokov, 3 asistence, 2 blokadi, 3 ukr. žog, 4 izg. žoge v 30 min.

Luka Dončić je debi v dresu Dallas Mavericks dočakal prejšnji teden pred domačimi navijači, potem ko je s soigralci premagal kitajske Bejing Ducks (116:63). Slovenski košarkar je bil takrat najbolj razpoložen član svoje ekipe. Pohvalil se je s 16 točkami, šestimi skoki … Navduševal je tudi z atraktivnimi potezami.

V petek ga je čakal težji preizkus, prvi pravi v NBA. Na azijski turneji so mu namreč nasproti stali atletski košarkarji Philadelphie.

V napadu je imel sprva nekaj težav, saj je grdo zgrešil oba meta za tri točke, zato pa je poskrbel za podaje, ki so navdušile občinstvo. Prav tako je odlično blokiral hrvaškega košarkarja Daria Šarića, ki pa mu v naslednjih napadalnih akcijah ni ostal dolžan.

Luka je tekmo končal pri 11 točkah, šestih skokih, treh asistencah, treh ukradenih žogah, dveh blokadah, spet pa je izgubil nekoliko preveč žog, kot je bilo že na prvi tekmi (4). Dallas je imel v prvi četrtini najvišjo prednost 12 točk, nato pa je Philadelphia ujela priključek in s 120:114 slavila zmago.

Dalls je igral oslabljen, saj zaradi smrti v družini na Kitajsko sploh ni odpotoval prvi center DeAndre Jordan. Manjkal je tudi Harrison Barnes, Dirk Nowtizki pa še celi svoj gleženj.

Dallas se bo s 76ers pomeril na Kitajskem še v ponedeljek, 8. oktobra. Do začetka sezona bodo Telički igrali še proti Charlotte Hornets, katerih lastnik je Michael Jordan.

Vse skupaj pa se bo začelo zares 18. oktobra na gostovanju pri Phoenix Suns, kjer bo Dallas vstopil v novo sezono lige NBA.

Luka Dončić
Sportal Generalni direktorji klubov lige NBA s prstom pokazali na Dončića
Luka Dončić
Sportal Američani hitro prevzeli zgodbo o čudežnem dečku
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić dočakal premiero v NBA in zablestel #video
Ne spreglejte