Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
2. 6. 2015,
18.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Love Cleveland Cavaliers

Torek, 2. 6. 2015, 18.25

8 let

V senci prihajajočega finala: Love želi ostati pri Clevelandu

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na zadnji tekmi prvega kroga končnice je Cleveland ostal brez enega od svojih najboljših posameznikov Kevina Lova, ki mu po letošnji sezoni poteče pogodba, vendar si želi ostati v pri LeBronu Jamesu.

Četrta tekma med Bostonom in Clevelandom je imela za zadnjega visok davek. Po borbi s Kelyjem Olynykom si je težje poškodoval ramo Kevin Love, ki je bil pred letošnjo sezono ob LeBronu Jamesu največja okrepitev Konjenikov.

Love po operaciji zdaj stopa po težki poti vrnitve na parket, ki je predvidena za prihodnjo sezono, ko naj bi še vedno nosil dres Clevelanda.

"Pričakujem, da bom oblekel dres na prvi tekmi Clevelanda v prihodnji sezoni," je v pogovoru za ameriško spletno stran ESPN dejal 27-letni Love, ki trpi, ko mora svoje soigralce gledati s tribune.

Cleveland je po poškodbi Lova izgubil le dve tekmi in še osemkrat zmagal ter se uvrstil v svoj prvi finale po letu 2007, v katerem ga čaka Golden State.

Tudi ob parketu se počuti kot del ekipe

Po usodni tekmi proti Bostonu je Love Olynyka obtožil, da ga je poškodoval namerno, vendar je zdaj priznal, da je takrat govoril z vročo glavo. "Poslal sem mu SMS. Gremo naprej," je dejal Love, ki je z ekipo odpotoval na tekmi v konferenčnem finalu proti Atlanti, z moštvom pa bo tudi v velikem finalu.

"Seveda bi raje bil na parketu, vendar mi vseeno tudi podpiranje soigralcev in potovanje z njimi že daje občutek, da sem del tega velikega podviga," se veseli finala lige NBA, kjer bo Cleveland lovil svoj prvi naslov v zgodovini franšize.

Love je po aprilski operaciji izgubil nekaj manj kot sedem kilogramov, za zdaj mu je dovoljeno le kolesarjenje, zdravniški ekipi pa je dih zastal ob slavju moštva ob uvrstitvi v finale.

"Po zmagi proti Atlanti sem objel soigralce in jim čestital za uvrstitev v finala, nato pa me je eden od njih prijateljsko udaril po desnem ramenu. Moral sem se usesti, nekajkrat globoko vdihniti, nato pa sem hitro odšel domov po led," se pripetljaja, ki na srečo ni imel slabega konca, spomni Love.

Ne spreglejte