Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
24. 6. 2015,
12.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jani Möderndorfer Union Olimpija

Sreda, 24. 6. 2015, 12.02

8 let

V košarkarski Olimpiji (še) brez vodstvene prevetritve

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Državnozborski poslanec Jani Möderndorfer tudi po "ekspresni" skupščini ostaja predsednik Košarkarskega kluba Uniona Olimpije. Mandat do leta 2019.

Potem ko je Gašper Potočnik pred dnevi postal glavni trener članskega moštva Uniona Olimpije in se je s sodelavci že lotil tudi sestave igralskega kadra, v katerem je še kopica vrzeli, pa v vodstvu nekdanjega državnega in jadranskega prvaka ter edinega slovenskega predstavnika v evropskih klubskih tekmovanjih vendarle ni prišlo do – vsaj v kuloarjih – napovedovane vodstvene zamenjave. Na volilni skupščini kluba, ki je minila v ekspresnem ritmu (dobrih 20 minut), je bil kot edini kandidat za predsednika kluba izvoljen Jani Möderndorfer. V novem mandatu naj bi klubu predsedoval do 24. 6. 2019.

Jeseni izredna skupščina?

"Vem, da so, ko gre za Olimpijo, pričakovanja vedno visoka. Pred nami ni lahko obdobje. Z nekaj izjemami se vsi v slovenskem športu soočamo s finančnimi zagatami. A za nami je uspešno poslovno obdobje, saj se bližamo zeleni veji. Tako moramo nadaljevati," je po vnovični izvolitvi dejal poslanec DZ, ki pa se vendarle utegne še letos soočiti s kakšnim tekmecem. V košarkarskih krogih se namreč že lep čas šušlja o novem predsedniku iz vrst pokroviteljev ali pa adutu župana Zorana Jankovića. Fantomski kandidat se tokrat na skupščini ni pojavil. Dobro obveščeni pa vedo povedati, da ni izključena izredna skupščina z novim predsedniških kandidatom v jesenskem obdobju.

Še 1,85 milijona evrov dolga

Möderndorfer je na skupščini med drugim tudi ponosno poudaril, da je klub poplačal najeti kredit ter v sezoni pozitivno posloval. Vseeno so okovi dolgov še vedno pritrjeni na noge nekdanjega ljubljanskega košarkarskega velikana, ki je letos izpadel že v četrtfinalu državnega prvenstva. Dolg kluba namreč uradno znaša 1.850.000 evrov. Naj ob tem spomnimo, da je pred petimi sezonami, na vrhuncu krize, dolg znašal debelih pet milijonov evrov. "Prehoditi moramo še tisti zadnji del poti," pravi predsednik kluba.

Ne spreglejte