Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
11. 1. 2013,
6.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bonifika

Petek, 11. 1. 2013, 6.45

8 let

V Bonifiki bi se lahko Eurobasket začel sredi julija

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slabih devet mesecev je do začetka EP v košarki, dobrodošla pa je novica, da v Kopru glede obnove dvorane ne bodo imeli težav. Prve košarkarske tekme bodo lahko odigrane v Bonifiki meseca julija.

Primorci bodo v prvem delu evropskega prvenstva spremljali tekme skupine D, iz katere se bodo skušale v drugi del tekmovanja prebiti štiri izbrane vrste. Za ta mesta se bodo potegovale Italija, Grčija, Rusija, Švedska, Finska in Turčija.

Še pred 4. septembrom, ko se bo vse skupaj začelo zares, pa bodo morali na obali prenoviti dvorano Bonifika. Celotna prenova je ocenjena na 2,7 milijona evrov – od tega bo občina prispevala 1,2 milijona, evropskih sredstev pa bo 1,5 milijona evrov. V notranjosti bodo postavili nov semafor, zamenjali parket, obnovili slačilnice, prenovili tribune, uredili klimatske naprave … Dela se bodo začela izvajati 1. junija, ko bo konec vseh aktivnosti v dvorani. "Razpis za opremo v dveh delih je objavljen. 24. januar je rok za oddajo ponudb. Komisija bo pregledala in nato izbrala izvajalca del v teh dveh sklopih. Z notranjo obnovo ne bo težav. Pri zunanji prenovi se ustvarja idejna zasnova. Torej, kaj bomo naredili. Uredili bomo okolico, pobarvali fasado, asfaltirali zunanje površine, ker je prisotno pogrezanje. Ta dela ne vplivajo na delovanje dvorane in se lahko začnejo tudi v bližajočih se mesecih. To je tretji sklop, ki ga bomo v najkrajšem času razpisali. Izvedba sploh ni vprašljiva," je o podrobnostih povedal direktor zavoda za Šport Koper Branko Florjanič.

Dvorana bo po besedah Florjaniča nared nekje do sredine julija, ko bo Bonifika na voljo za premierne prijateljske tekme pred evropskim košarkarskim prvenstvom. Natančnega podatka o številu gledalcev, ki jih bo dvorana med prvenstvom sprejela, v Kopru še nimajo, saj je veliko odvisno od Košarkarske zveze Slovenije. "Ko bomo vedeli, kakšne potrebe ima KZS, bomo lahko natančno vedeli. Sicer pa računamo na okoli 4300-4400 sedežev v dvorani. Bomo videli, kaj se da narediti z vidika varnosti. Krepko čez 4000 pa zagotovo bo prostora," pojasnjuje Florjanič, ki je zadovoljen s skupino, ki jo je Koper dobil: "Skupina bo še kako zanimiva, čeprav so nekateri dejali, da ne bo. Mislili so, da bi bolje dobiti čim več ekip iz nekdanje Jugoslavije. To bi bilo sicer super, vendar bodo lahko imeli na Jesenicah druge težave, ki pa jih jim ne privoščim."

Ne spreglejte