Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 6. 2023,
15.18

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Vlado Ilievski Sani Bečirović Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Ponedeljek, 12. 6. 2023, 15.18

10 mesecev, 2 tedna

Sani Bečirović

Uradno slovo od Ljubljane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Pokal Spar Cedevita Olimpija Zoran Dragić Sani Bečirović | Sani Bečirović se seli k Panathinaikosu. | Foto Nik Moder/Sportida

Sani Bečirović se seli k Panathinaikosu.

Foto: Nik Moder/Sportida

Ob koncu sezone 2022/23 se je z mesta športnega direktorja Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija uradno poslovil Sani Bečirović, ki je bil na čelu športnega dela ljubljanskega kolektiva od leta 2019, so sporočili iz Cedevite Olimpije. Da bo Bečirović zapustil slovenske prvake, je postalo znano že pred meseci, zdaj že nekdanji športni direktor Cedevite Olimpije pa bo svojo pot nadaljeval pri Panathianikosu.

Na čelu športnega dela Cedevite Olimpije je Sani Bečirović preživel štiri sezone, v tem obdobju pa je ljubljanski kolektiv osvojil tri naslove državnega prvaka, dva naslova slovenskega pokalnega prvaka in tri naslove slovenskega superpokalnega prvaka. Zmaji so dvakrat zaigrali v polfinalu regionalne lige in enkrat v četrtfinalu EuroCupa. V tem obdobju se je organizacija športnega dela kluba dvignila na raven evroligaških klubov.

"Ob koncu so občutki mešani. Vem, da to ni slovo, a vseeno je ta odhod izjemno težek. V štirih letih smo dosegli ogromno. Ponosen sem, na vse, kar nam je v tem obdobju uspelo, saj smo vsi kar že malo pozabili na to, kako je bilo vse skupaj videti na začetku in koliko truda je bilo pred štirimi leti vloženega v združitev Cedevite in Olimpije. V vseh teh letih je bilo veliko neprespanih noči, vzponov in padcev, pa vendar so nas vse te stvari vsakič znova še bolj povezale, da smo danes tu, kjer smo," je ob slovesu za klubsko spletno stran dejal Bečirović.

"Dvakrat se nam je uspelo uvrstiti v polfinale regionalne lige, Stožice so postale nevarne za številne klube, ki so trenutno v vrhu ne le regionalne, temveč tudi evropske košarke. Hkrati smo prišli do točke, kjer je znova samoumevno, da Cedevita Olimpija osvaja naslove na domačem prizorišču in je prvi klub slovenske košarke. Košarka se je vrnila v Ljubljano in začetni načrt se je, vsaj deloma, izpolnil," je po koncu sezone 2022/23, po kateri zapušča Cedevito Olimpijo, povedal Sani Bečirović. "Ob dejstvu, da se podajam v Panathinaikos, si želim, da mi bo Cedevita Olimpija v bližnji prihodnosti stala nasproti na evroligaškem parketu. Cedevita Olimpija je moj klub, Ljubljana je moje mesto. Zato ne želim reči, da je to slovo, temveč le pozdrav do ponovnega snidenja. Srečno, Cedevita Olimpija, in se vidimo!"

Že dlje časa je znano, sicer še neuradno, da bo Bečirovića na mestu športnega direktorja zamenjal dozdajšnji predsednik Ilirije Vlado Ilievski. Poleg tega se bo velika sprememba zgodila tudi na trenerskem mestu, kjer bo Mira Alilovića, ki je med sezono vskočil po predčasnem slovesu Jurice Golemca, zamenjal italijanski strateg Simone Pianigiani. Prevetritve v klubu bodo pri Cedeviti Olimpiji predstavili še v tem tednu.

Preberite še:

Vlado Ilievski
Sportal V Ljubljani se bodo zgodile velike spremembe
Cedevita Olimpija Helios Edo Murić
Sportal Uresničile so se črne napovedi
Cedevita Olimpija Helios
Sportal Cedevita Olimpija do nove zvezdice, šok za kapetana Murića #video
Ne spreglejte