Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 1. 2016,
17.25

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Beno Udrih Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Denver Nuggets

Petek, 15. 1. 2016, 17.25

5 let, 3 mesece

Udrih do zmage pomagal z dvojnim dvojčkom, Dragić na prisilnem počitku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Miami Heat so na gostovanju pri Denverju brez Dwyanea Wada in Gorana Dragića slavili z 98:95. Beno Udrih je k zmagi prispeval 11 točk in prav toliko podaj.

Oslabljeni košarkarji vročice so v Denverju igrali brez poškodovanih Gorana Dragića, Chrisa Andersena in Dwyana Wada. Dobro je igral Udrih, ki je dosegel dvojnega dvojčka, v 37 minutah je 11 točkam dodal še toliko podaj in vse skupaj začinil s tremi ujetimi žogami.

Še bolj se je izkazal njegov soigralec Hassan Whiteside, ki je zablestel s trojnim dvojčkom. Ob 19 točkah je v statistiko vnesel 17 ujetih žog in enajst blokad, tekmo pa je 55 sekund pred koncem zapečatil prvi strelec gostov Bosh, ki je zadel z metom iz skoka.

Whiteside, ki je imel v preteklosti sicer težave z desnim kolenom, je dobro nadomestil prvega zvezdnika Wada, drugič v sezoni je dosegel trojnega dvojčka. V drugem polčasu je namreč nanizal deset točk, 12 skokov in sedem blokad. "Trenerju sem dejal, ko sem stopil na avtobus, da je koleno precej bolje. Dejal sem mu, naj mi ne omejuje minut in da sem znova tisti stari Hassan, kakršnega me pozna," je po tekmi dejal Whiteside.

Tyler Johnson je za Miami s klopi dodal 15 točk. Wade, ki je manjkal zaradi poškodbe obeh ramen, je izpustil prvo tekmo v tej sezoni. Miami je sicer na tekmi zaostajal tudi za 18 točk v prvem polčasu, a so bili nato košarkarji vročice v tretji četrtini boljši z izidom 30:16. Poleg Arthurja z 18 točkami, se je za Denver izkazal še Emmanuel Mudiay s 16 točkami.

V ostalih tekmah so Indiana Pacers s 104:118 izgubili proti Washington Wizards, Oklahoma City Thunder so bili s 113:93 boljši od Minnesota Timberwolves, Boston Celtics pa so Phoenix Suns ugnali s 117:103.

Brooklyn Nets so morali Portland Trail Blazers priznati premoč s 104:116, Chicago Bulls pa Dallas Mavericks s 77:83. New Orleans Pelicans so Charlotte Hornets premagali s 109:107, Houston Rockets so proti klonili s 77:91, Milwaukee Bucks pa so Atlanta Hawks po podaljšku premagali s 108:101.

Ne spreglejte