Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
13. 1. 2015,
15.37

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija Dijon Eurocup

Torek, 13. 1. 2015, 15.37

3 leta, 11 mesecev

Trener Olimpije: Francozi niso tipični Francozi

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpijo v drugi tekmi drugega dela Eurocupa čaka gostovanje pri francoskem Dijonu, ki je do zdaj izgubil le eno domačo tekmo. "Ne odhajamo z belo zastavo," sporoča Aleš Pipan.

Košarkarji Olimpije so na zadnjih petih tekmah petkrat izgubili, nazadnje pa so se zmage veselil prav v Eurocupu, v zadnjem krogu prvega dela proti Rigi. V sredo jim bodo nasproti stali košarkarji Dijona, ki so v prvem krogu izgubili z nemškim Bayernom.

"Dolgo časa imajo že nespremenjeno jedro ekipe in se med seboj dobro poznajo. Gre za odlično ekipo, ampak v Dijon ne odhajamo z belo zastavo. Zoperstavili se jim bomo z določenimi taktičnimi zamislimi, z veliko željo po zmagi, saj želimo ostati v igri za napredovanje v EuroCupu," je pred gostovanjem borbeno razpoložen trener Ljubljančanov Aleš Pipan.

"Igrajo dokaj organizirano, pametno in disciplinirano košarko"

Dijon v francoskem prvenstvu z 11 zmagami in petimi porazi zaseda četrto mesto, v prvem delu Eurocupa pa so izgubili le eno domačo tekmo.

"Francozi niso tipična francoska ekipa, niso pretirani atleti, ki bi igrali hitro košarko. Igrajo dokaj organizirano, pametno in disciplinirano košarko. Veliko vlogo v ekipi imajo organizator igre Walker, branilec Gray in krilni center Harris, ki v napadu zaključujejo približno 60 odstotkov njihovih akcij," o glavnih orožjih Dijona, ki je v pretekli sezoni zasedel šesto mesto v državnem prvenstvu, pravi Pipan.

Francozi imajo zelo nizko ekipo. Najvišji košarkar je 19-letni Drissa Ballo z 207 centimetri, ki pa nima velike vloge.

"Nimajo ekstremne višine, saj je njihov najvišji igralec visok nekaj čez dva metra, ampak so izredno dobro uigrani in odlično igrajo v napadu ter obrambi," pred francoskim gostovanjem v dvorani Palais des Spots Jean-Michel Geoffroy, ki sprejme nekaj manj kot pet tisoč gledalcev, pravi Pipan.

Ne spreglejte