Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2024,
19.17

Osveženo pred

2 dneva, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

Natisni članek

Aleksander Sekulić Slovenska košarkarska reprezentanca Mike Tobey

Petek, 28. 6. 2024, 19.17

2 dneva, 2 uri

Mike Tobey

Tobey odslej strasten navijač. "Priznam, da Slovenije nisem znal najti na zemljevidu."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01
SP Slovenija Mike Tobey | Mike Tobey tokrat ni bil uvrščen v ekipo, ki so bo v Pireju poskušala priboriti novo olimpijsko vozovnico. | Foto FIBA

Mike Tobey tokrat ni bil uvrščen v ekipo, ki so bo v Pireju poskušala priboriti novo olimpijsko vozovnico.

Foto: FIBA

"Priznam, da pred nekaj leti Slovenije ne bi znal najti na zemljevidu, zdaj pa jo imam za drugi dom," je na družbenih omrežjih zapisal Mike Tobey, naturalizirani ameriški košarkar, ki ga selektor slovenske reprezentance tokrat ni uvrstil na seznam potnikov za olimpijske kvalifikacije v Pireju.

Košarka: Slovenija - Litva, prijateljska slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal Mike Tobey se je poslovil od reprezentance, slovenski dres bo nosil Josh Nebo

Ameriški košarkar Mike Tobey je leta 2021 prejel slovenski potni list, nato pa s slovensko reprezentanco zaigral tudi na olimpijskih igrah v Tokiu. Lani je bil pomemben člen slovenske vrste tudi na svetovnem prvenstvu na Filipinih in Japonskem, letos pa ga je v reprezentanci nadomestil nov naturalizirani Američan Josh Nebo, saj selektor Aleksander Sekulić Tobeyja, ki je bil v minuli sezoni v nekoliko slabši formi, ni uvrstil v ekipo. Ta se bo od 2. do 7. julija v Pireju v Grčiji borila za novo olimpijsko vozovnico.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tobey (@miketobey10)

Tobey se je danes oglasil prek družbenih omrežij. "Košarkarski zvezi Slovenije bi se rad zahvalil za številne neverjetne izkušnje, o katerih si ne bi upal niti sanjati, ko sem se leta 2021 pridružil ekipi. Priznam, da pred nekaj leti Slovenije ne bi znal najti na zemljevidu, danes pa jo imam za drugi dom. Veselim se navijanja za soigralce to poletje in tudi v prihodnje!" je zapisal 29-letni center in objavi dodal ključnik #gremoslovenija.

Med prvimi sta objavo nekdanjega reprezentančnega soigralca, s katerim utegneta sodelovati tudi v prihodnje, všečkala Zoran Dragić in Luka Dončić. Tega in njune soigralce že danes v Stožicah čaka pripravljalna tekma z Brazilijo, nato pa pot v Pirej, kjer se bodo v torek, 2. julija, v kvalifikacijski skupini A pomerili s Hrvaško, v četrtek, 4. julija, pa še z Novo Zelandijo.

Sledijo odločilne tekme, najprej polfinale v soboto, 6. julija, v katerem se bosta zmagovalka in drugouvrščena reprezentanca skupine A udarili z zmagovalko in drugouvrščeno vrsto skupine B, v kateri poleg gostiteljice turnirja Grčije igrata še Egipt in Dominikanska Republika. Finale bo v nedeljo, 7, julija, v Pariz pa vodi le zmaga na pirejskem turnirju.   

Preberite še:

Luka Dončič
Sportal Slovenci na krilih izvrstnega Dončića do zmage na generalki
četrtfinale EuroBasket Nemčija Grčija Giannis Antetokounmpo
Sportal Antetokounmpo potreboval le nekaj minut za dvomestno število točk

    

Ne spreglejte