Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 9. 2019,
21.51

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija KK Koper Primorska liga ABA

Sobota, 28. 9. 2019, 21.51

4 leta, 6 mesecev

Superpokal lige ABA, polfinale

Olimpija s stotico v finale, konec zmagovitega niza Primorcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Cedevita Olimpija Ulm | Košarkarji Cedevite Olimpije so v polfinalu s 103:75 premagali Budućnost in skočili v finale. | Foto Urban Meglič/Sportida

Košarkarji Cedevite Olimpije so v polfinalu s 103:75 premagali Budućnost in skočili v finale.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Košarkarji Cedevite Olimpije so v polfinalu superpokala lige ABA s 103:75 odpravili Budućnost in se uvrstili v finale. V tem jim bo nasproti stal Partizan, ki je z 91:77 ugnal člane Koper Primorske in končal njihov zmagoviti niz.

Ljubljančani so bili prepričljivo boljši. Vodili so od prve do zadnje minute, vprašanje zmagovalca pa so rešili v tretji četrtini, ki so jo dobili z 28:15.

Kar šest igralcev Cedevite Olimpije je imelo dvomestno število točk. Po 15 sta jih dosegla organizator igre Ryan Jamar Boatright (trojke 4:6) in 207 centimetrov visoki Andrija Stipanović (met 6:7, 5 skokov), 14 sta jih zbrala Codi Miller-McIntyre (met 7:9, 7 podaj) in Jaka Blažič (6 skokov), Marko Simonović jih je dodal 13, Edo Murić pa deset (6 skokov).

Koper Primorska prekinila niz 23 zaporednih zmag

Košarkarji Kopra Primorske so prekinili niz triindvajsetih zmag, ki so ga začeli 7. marca in ki jih je v prejšnji sezoni pripeljal do naslova v ligi Aba 2 ter državnemu prvenstvu. V polfinalu superpokala lige Aba v Zagrebu so morali priznati premoč beograjskemu Partizanu, ki je zmagal z 91:77 (19:22, 43:48, 66:62).

Varovanci Jurice Golemca so v polfinalu priznali premoč Partizanu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Varovanci Jurice Golemca so v polfinalu priznali premoč Partizanu. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Koprčani so bili prvih petindvajset minut praktično vseskozi v vodstvu, v 28. minuti so še imeli prednost 60:57, v zadnjih desetih minutah pa so bili gostje prepričljivo boljši in zasluženo prišli do finala.

Ta je na sporedu v nedeljo ob 20. uri, tekmec Partizana pa bo zmagovalec drugega polfinala med Cedevito Olimpijo in Budućnostjo, ki je na sporedu danes ob 20. uri.

Najboljši strelci pri Kopru Primorski so bili Stephen Holt s 17 točkami (13 v prvem polčasu, trojke 3:7), Marko Jagodić Kuridža (7 skokov) jih je dosegel 16, po dvanajst pa sta jih zbrala Žan Mark Šiško (5 podaj) in Marijan Čakarun (5 skokov).

Preberite še:

Jurica Golemac
Sportal Slovenska kluba v polfinalu: Primorci porazili Crveno zvezdo, Ljubljančani preskočili FMP
Maik Zirbes
Sportal Cedevita Olimpija močnejša za izkušenega nemškega centra
Westbrook harden
Sportal Košarkarska zvezdnika sanjata o olimpijskih igrah v Tokiu
Sacramento NBA blazine
Sportal Novo pravilo v ZDA
Ne spreglejte