Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2020,
6.02

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,92

6

Natisni članek

Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Petek, 2. 10. 2020, 6.02

3 leta, 6 mesecev

Pred drugo tekmo je vprašljiv

Spodbudna novica iz Miamija. Še obstaja upanje za Dragića.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,92

6

Goran Dragić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pri Miami Heat, letošnjem finalistu lige NBA, so se oglasili glede poškodbe našega Gorana Dragića, ki se je v noči na četrtek poškodoval pri porazu Vročice z 98:116 na prvi tekmi finala proti Los Angeles Lakers. Prvi zvezdnik ekipe Jimmy Butler je na novinarski konferenci razkril, da je Dragić prepričan, da je ekipo pustil na cedilu, a menil, da je to svetlobna leta daleč od resnice. Kljub zdesetkani vrsti pri Miamiju še vedno verjamejo v zmago nad Los Angeles Lakers.

Medtem ko se Goran Dragić glede poškodbe stopala v drugi četrtini prve tekme velikega finala proti Los Angeles Lakers ni oglasil, pa so zdaj radovednost slovenskih in floridskih košarkarskih navdušencev vsaj malo potešili pri Miami Heat.

Sprva se je zdelo, da izkušenemu nekdanjemu slovenskemu reprezentantu, ki je gonilna sila Miamija v letošnji končnici, kaže slabo, a zdaj s Floride prihajajo bolj optimistične novice.

Pri Miamiju so sporočili, da je njegov nastop na drugi tekmi finala, ki bo v Orlandu že v noči na soboto, vprašljiv. Podobno velja tudi za drugega nosilca igre Miamija Bama Adebaya, ki ima težave z vratom.

Dragić v letošnji končnici, v kateri je bil Miami pred prvo finalno tekmo pri odličnem izidu v zmagah 12:4, v povprečju dosega kar 19,9 točke na tekmo, ob tem pa še 4,6 asistence in štiri skoke.

V rednem delu sezone se je po 59 tekmah Dragić ustavil pri 16,2 točke, 5,1 asistence in 3,2 skoka na tekmo.

Jimmy Butler na novinarski konferenci pred drugo tekmo finala: 

Butler: Dragić se počuti, kot bi nas pustil na cedilu, pa nas ni

Jimmy Butler o vlogi Gorana Dragića: Želimo si ga z nami, potrebujemo ga. | Foto: Getty Images Jimmy Butler o vlogi Gorana Dragića: Želimo si ga z nami, potrebujemo ga. Foto: Getty Images Na poškodbo Dragića se je odzval tudi prvi zvezdnik Miamija Jimmy Butler, ki prav tako ni stoodstotno pripravljen za nadaljevanje zahtevnega finala. Na novinarsko konferenco pred sobotno tekmo je prišel s prevezo na levem gležnju.

"Želimo si ga z nami, potrebujemo ga. Za nas je opravil ogromno delo v končnici, tako kot tudi skozi vse leto. Naredil je vse, kar smo ga prosili. Prišel je s klopi, igral v začetni peterki, zadeval, pomagal drugim ...

Ampak ne gre le za košarko. Skrbi nas zanj kot osebo. Želimo si, da bi bil zdrav, a slišim bolečino v njegovem glasu. Počuti se, kot da nas je pustil na cedilu, ampak to ni res in radi bi, da to ve. Popeljal nas je do te točke in naša dolžnost je, da mu to poplačamo," je dejal Butler, ki kljub zdravstvenim nevšečnostim v ekipi ne izgublja optimizma, a ohranja trezna pričakovanja.  

"Lahko zmagamo, a le s popolno igro"

"Vsi verjetno pričakujejo, da nas bo Los Angeles še trikrat zapovrstjo premagal. Ne strinjam se. Nihče si ni mislil, da bomo prišli v finale. Vemo, da lahko zmagamo, ampak vemo, da bomo morali za to igrati popolno," se zaveda Butler.

Goran Dragić
Sportal Nesrečni Dragić bo moral počakati
Goran Dragić
Sportal Nočna mora za Dragića in Miami
Ne spreglejte