Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
17. 10. 2018,
11.41

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Zoran Martić Jan Špan liga prvakov Petrol Olimpija

Sreda, 17. 10. 2018, 11.41

5 let, 6 mesecev

Špan z razlogom ostal v Ljubljani, nasproti jim bo stal tudi nadarjeni 15-letnik

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Petrol Olimpija Strasbourg | Jan Špan je zaradi osebnih razlogov ostal v Ljubljani. | Foto Vid Ponikvar

Jan Špan je zaradi osebnih razlogov ostal v Ljubljani.

Foto: Vid Ponikvar

Pred košarkarji Petrol Olimpije je druga evropska tekma. Po porazu na domačih tleh proti Strasbourgu je čas, da se v ligi prvakov zoperstavijo grški zasedbi Promitheasa, ki ima v svojih vrstah nadarjenega 15-letnega Lefterisa Mantzoukasa.

"Promitheas po kakovosti igralskega kadra sodi v zgornjo tretjino lestvice grškega državnega prvenstva. Za nas je to zelo atipična ekipa, sestavljena z igralci podobne višine, ki so zelo izkušeni. Grki so svojo kvaliteto pokazali v prvem kolu lige prvakov, ko so na gostovanju premagali Oostende. Dali bomo vse od sebe, da v Patrasu zabeležimo prvo zmago v evropskem tekmovanju," je pred današnjim gostovanjem dejal trener Olimpije Zoran Martić.

Ekipa iz Patrasas je bila v uvodnem krogu lige prvakov uspešna na gostovanju v Belgiji pri Oostendeju (93:84). Najbolj razpoložen za igro je bil z 21 točkami Američan Rion Brown, mejo desetih točk pa je preseglo pet igralcev.

V svojih vrstah ima tudi nadarjenega Lefterisa Mantzoukasa. Vsega 15-letni košarkar se je lani premierno zapisal med strelce v grškem prvenstvu, v prvem krogu lige prvakov pa je na parketu preživel minuto, a se mu še ni uspelo vpisati med strelce.

Petrol Olimpija Strasbourg
Sportal Petrol Olimpija brez možnosti proti Francozom, Bologna po podaljšku

Prej do zmage kot lani

Zmaji so v prvem krogu imeli ogromno težav z izkušeno zasedbo Strasbourga, ki je uspešno nadzirala potek dogodkov v Stožicah, zato danes računajo na drugačen razplet. Oteževalna okoliščina bo, ker bodo v Grčiji igrali brez vročega Jana Špana, ki je zaradi osebnih razlogov ostal doma. Zato pa bodo prvo tekmo v Evropi igrali z novincem Scottiejem Reynoldsom, ki bo skušal razigrati nove soigralce. Na delu smo ga lahko videli že v nedeljo proti Zadru v ligi ABA. Nemudoma je pokazal organizatorske veščine, potem ko je imel osem asistenc.

Nadarjeni Mantzoukas je lani proti Olympiacosu dosegel 12 točk

"Obračun s Promitheasom je uvod v dve zaporedni gostovanji pred povratkom v Stožice. V Grčiji želimo zabeležiti prvo zmago v ligi prvakov, to pa bi bila odlična popotnica pred petkovim obračunom z Mego Bemax," je raznovrstni Aleksandar Lazić dal vedeti, da Olimpijo kmalu po gostovanju v Grčiji čaka nova preizkušnja. Že v petek se bodo namreč v Sremski Mitrovici v okviru lige ABA pomerili z Mego, v nedeljo pa še v državnem prvenstvu s Hopsi.

V ljubljanskem taboru upajo, da v tej sezoni ne bodo tako dolgo čakali na prvo zmago v ligi prvakov kot lani, ko so jo zabeležili šele v četrtem krogu. Takrat so zmagali na gostovanju v Madridu proti Estudiantesu. Če bodo želeli napredovati iz uvodne skupine, bodo morali zavihati rokave tudi na gostovanjih.

Aleš Pipan
Sportal Pipan jasno poudaril, da je bila to velika laž
Petrol Olimpija
Sportal Črna Olimpija pomendrala Pipanov Zadar
Ne spreglejte