Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 10. 2018,
23.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Petrol Olimpija KK Krka Novo mesto liga ABA

Nedelja, 14. 10. 2018, 23.00

5 let, 6 mesecev

Liga ABA, 3. krog

Črna Olimpija pomendrala Pipanov Zadar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Petrol Olimpija | Foto ABA liga

Foto: ABA liga

V 3. krogu košarkarske lige ABA je Petrol Olimpija v Stožicah v nedeljo z 91:81 premagala hrvaški Zadar, na katerega klopi sedi nekdanji slovenski selektor Aleš Pipan, in prišla do druge zmage v tem tekmovanju v tej sezoni. Novomeška Krka je bila na delu v soboto in izgubila v Beogradu proti Crveni zvezdi s 66:80.

Krka Mornar
Sportal Krka po drami do prve zmage, Olimpija poražena v Beogradu

Petrol Olimpija, ki je igrala v posebnih dresih črne barve, v znak podpore in ozaveščanja o problematiki raka dojk so drese krasile številke rožnate barve, je proti Zadru odlično začela tekmo in si že v prvi četrtini priigrala prednost 13 točk, na polčas pa odšla z 11 točkami naskoka.

V drugem polčasu so varovanci Zorana Martića dopustili, da se je Zadar, na klopi katerega sedi nekdanji slovenski selektor Aleš Pipan, približal na vsega štiri točke zaostanka, a so potem Ljubljančani spet pritisnili na plin in na koncu prišli do visoke zmage. Najbolj sta se izkazala Jan Špan in Miha Lapornik, ki sta dosegla po 19 točk.

Krka izgubila v Beogradu

Aleksej Nikolić je v nedeljo s Partizanom gostoval pri Mornarju. Na parketu prebil slabih 23 minut, v tem času pa dosegel osem točk in vknjižil tri asistence, a to ni bilo dovolj za zmago, ki je ostala v rokah domačega moštva (97:94). 

Alen Omić je z Budućnostjo pričakovano preskočil Igokeo. Trener Aleksander Džikić ga je na parketu pustil 19 minut, v tem času pa je dosegel osem točk in zbral osem skokov ter dve asistenci.

Pri sobotnem porazu Krke pri Crveni zvezdi so bili pri Novomeščani, ki so zdaj pri eni zmagi in dveh porazih, najbolj učinkoviti Paolo Marinelli, ki je dosegel 15 točk, ter Luka Lapornik in Jure Lalić, ki sta se ustavila pri desetih.

Matic Rebec je s FMP-ejem po podaljšku ugnal Cibono in bil ob zmagi zelo razpoložen. Vpisal je dvojni dvojček: 18 točk, 10 skokov, dodal je dve asistenci. 

Liga ABA, 3. krog

 

Lestvica

 

Petrol Olimpija Helios Suns
Sportal Helios in Rogaška visoko izgubila v Aba 2, Koprčani pa zmagali
Helios Suns
Sportal Visoka zmaga Heliosa nad Ilirijo, Laščani slavili po podaljšku
Ne spreglejte