Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 10. 2018,
20.40

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

1

Natisni članek

liga ABA Petrol Olimpija KK Krka Novo mesto Partizan Budućnost Podgorica Crvena zvezda

Ponedeljek, 8. 10. 2018, 20.40

5 let, 8 mesecev

Liga ABA, 2. krog

Krka po drami do prve zmage, Olimpija poražena v Beogradu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

1

Krka Mornar | Krka bo danes iskala priložnost za prvo zmago. | Foto Drago Perko/Aba

Krka bo danes iskala priložnost za prvo zmago.

Foto: Drago Perko/Aba

V drugem krogu regionalne košarkarske lige ABA se je Petrol Olimpija v Beogradu pomerila s Partizanom. Izjemno izenačen obračun je v zaključku tekme pripadel Beograjčanom, ki so Ljubljančanom prizadejali prvi poraz v tej sezoni lige ABA (82:79). Krka je v dvorani Leona Štuklja gostila Mornar in po dramatični končnici dosegla zmago z 80:76. Zadnjo tekmo kroga sta v ponedeljek odigrali Cibona in Igokea. Po napeti končnici je s 86:84 slavila slednja, Domen Lorbek je k zmagi prispeval šest točk.

Budućnost Krka
Sportal Budućnost proti Krki upravičila vlogo favorita

Krka, druga slovenska predstavnica v ligi ABA, se je v Novem mestu pomerila s črnogorskim Mornarjem. Novomeščani so v prvem krogu morali priznati premoč branilki naslova regionalnih prvakov Budućnosti, ki je bila v Podgorici boljša s 86:64, Mornar je bil nemočen proti Petrolu Olimpiji.

Krka je drugo tekmo v prvi ligi ABA začela v krču, v drugem polčasu so gostje vodili že z desetimi točkami naskoka (21:11), a so Novomeščani strnili svoje vrste in v nadaljevanju zaigrali bolje. Mornar je še vodili s 26:18, nato pa so Novomeščani z delnim izidom 16:0 prešli v vodstvo.Novomeška ekipa je vodila tudi večino drugega polčasa, dobrih sedem minut do konca obračuna pa so Črnogorci po trojki spet  Pri Krki se je izkazal povratnik v ekipi Jure Balažič. | Foto: Drago Perko/Aba Pri Krki se je izkazal povratnik v ekipi Jure Balažič. Foto: Drago Perko/Aba povedli (59:62). V izjemno napetem in izenačenem zaključku so Krkaši z natančnim izvajanjem prostih metov tekmo prelomili v svojo korist in se tako veselili prvih dveh točk v novi sezoni. Ključni so bili štirje zadeti prosti meti Domna Bratoža v zadnje pol minute

tekme.

Najboljša strelca ob zmagi Krke sta bila Jure Balažič in Jure Lalić, ki sta se ustavila pri 14 točkah. Nerešljiva uganka za novomeško ekipo pa je bil na drugi strani Nemanja Vranješ, ki je dosegel 25 točk.

Po prvi zmagi je bil razumljivo zadovoljen tudi trener Novomeščanov Simon Petrov. "Zelo me veseli, da smo se izvlekli. Videli smo recept za zmago, odigrali čvrsto v obrambi, potem pa kot ponavadi tudi nekoliko padli v igri. Pravočasno smo se izvlekli in v tesni končnici imeli več sreče," je po drugi tekmi povedal strateg Krke.

Olimpija tesno poražena v Beogradu

Petrol Olimpija | Foto: Sportida Foto: Sportida Tako slovenski državni prvaki kot šestkratni prvaki lige ABA so novo sezono na regionalni sceni začeli z zmago. Barve srbske ekipe v tej sezoni brani tudi občasni slovenski reprezentant Aleksej Nikolić, ki je na tekmi proti slovenskim prvakom vknjižil šest točk.

Nobeni izmed ekip si na tekmi v Beogradu ni uspelo priigrati večje prednosti, obračun je bil tako odločen šele v izdihljajih. Kako izenačeno tekmo so gledalci spremljali v dvorani Pionir, pričajo tudi statistični podatki. Ljubljančani so bili boljši v skoku (40:33), Partizan je zbral več podaj (17:14).

Tri minute pred koncem so gostje po trojki Jana Špana povedli, pozneje je zadel še Mirza Begić za 69:67. A Partizan je ohranil mirno glavo, dva hitra koša, tudi trojka Markusa Paiga, pa sta spet do minimalne prednosti privedla domače. Minuto pred koncem je Olimpija zaostajala za štiri, a po košu Begića je Blaž Mesiček naredil nešportno osebno napako, zadeta prosta meta pa sta Partizanu odprla vrata do tesne zmage. Mesiček se je sicer s trojko oddolžil in svojo ekipo še enkrat povsem približal (78:80), a je na koncu ostalo premalo časa za preobrat.

Pri Petrolu Olimpiji je bil strelsko najbolj razpoložen Jan Špan s 24 točkami, zadel je pet metov za tri točke, Marvin Jones je pristavil 11 točk. Pri domačih je bil najučinkovitejši Rade Zagorac z 11 točkami.

Kljub porazu je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen trener Olimpije Zoran Martić. "Svojim košarkarjem popolnoma nič ne zamerim. Prikazali smo takšno predstavo, kot jo v tem trenutku in v tem stanju lahko. Vso tekmo smo bili povsem enakovreden nasprotnik ekipi Partizana, Beograjčanom pa čestitam za zmago," je po tekmi vtise strnil Martić.

Matic Rebec je ob visokem porazu FMP proti Megi Bemax dosegel dve točki, Alen Omić je bil z 11 točkami prvi strelec Budućnosti ob porazu s Crveno zvezdo.

Zoran Martić
Sportal Martić se spogleduje z Beogradom
Ne spreglejte