Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 10. 2018,
9.47

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

Natisni članek

Zoran Martić Simon Petrov Petrol Olimpija Krka

Četrtek, 4. 10. 2018, 9.47

5 let, 6 mesecev

Martić se spogleduje z Beogradom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

Zoran Martić | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po prvem krogu regionalne košarkarske lige ABA sta slovenska kluba Petrol Olimpija in Krka polovično uspešna. Trener Ljubljančanov Zoran Martič je misli že uperil proti gostovanju pri Partizanu.

Petrol Olimpija je po porazu v slovenskem superpokalu proti Sixt Primorski pokazala v prvem krogu lige ABA povsem drugačen obraz. Ob prisotnosti centra Mirze Begića so imeli košarkarji Mornarja veliko težav in so bili videti nebogljeni, na koncu pa morali zeleno-belim priznati visok poraz (66:87).

"Po slabi predstavi proti Primorski smo potrebovali takšno predstavo in zmago. Po Primorski smo imeli sestanek in koristil nam je," je dejal Begić.

O vlogi centra Olimpije je spregovoril trener Zoran Martić: "Zanj je bila Rogla (kraj priprav Olimpije, op. a.) najbolj naporna. Ekstremno visoki košarkarji izjemno težko prenašajo takšen način treninga. Vendar je bila to naložba. Moram potrkati na les. Za zdaj je zdrav in solidno pripravljen. Upam, da bo v nadaljevanju igral na takšen način."

Budućnost Krka
Sportal Budućnost proti Krki upravičila vlogo favorita

Nato se je dotaknil dvoboja z Mornarjem: "Želeli smo si začeti ligo ABA z dobro igro in po možnosti z zmago, zlasti na domačih tleh. V vsakem primeru je bila dobra spodbuda naprej. Vsa ekipa je igrala po dogovoru. Imeli smo načrt, na kakšen način igrati. Vsak posameznik je večji del tekme delal, kar smo si zamislili. To je tudi eden od razlogov, zakaj je bil takšen rezultat, kot je bil."

"Podobna ekipa in z odličnimi posamezniki"

Naslednja preizkušnja bo zagotovo bistveno težja, saj bo Olimpija v soboto gostovala v Beogradu pri Partizanu, ki je v prvem krogu na gostovanju presenetil favorizirano Cedevito: "Pokazali so se kot mlada, agresivna ekipa, ki bo imela na domačih tleh enormno podporo gledalcev. Igrati proti Partizanu bo velik izziv za vse nas. Partizan ima uravnoteženo moštvo. Ima dva sorazmerno mlada, a zelo kakovostna organizatorja igre. Eden je naš Aleksej Nikolić. V Gagiću in Landelu imajo dobro centrsko navezo. Poleg tega v Marinkoviću vrhunskega strelca. Zelo bodo motivirani. Mislim, da imamo precej podobno sestavljeno moštvo. Primerjava je vmesna. Ne eni ne drugi niso bistveno boljši na kakšnem igralnem mestu ali stvari. Če bomo oboji pokazali dobro predstavo, bi lahko bila dobra in izenačena tekma."

KK Krka, KK Petrol Olimpija
Sportal Hud udarec za Krko ob vrnitvi v jadransko elito

Krka pričakuje prav Mornar

Pričakovano pa so s porazom začeli sezono košarkarji Krke. Gostovali so namreč pri prvaku Budućnosti, ki bo v tej sezoni igral v elitni Evroligi. Moštvo Aleksandra Džikića je bilo previsoka ovira za Dolenjce, ki so morali igrati brez prvega igralca moštva Marka Jošila.

"Od začetka se je videla njihova velika kakovost. To je bil dober test, čeprav smo vseeno pokazali preveč spoštovanja do nasprotnika. Čaka nas še veliko dela," se trener Krke Simon Petrov dotaknil tekme.

"Enako mi je, če zmagamo za točko ali za 22 točk. Čestitam Krki. Njeni košarkarji so se borili, kolikor so se lahko. Bili so brez Jošila, ki je za njih pomemben igralec. Mi smo zadnjih pet dni precej močno delali, kar se je poznalo tudi na parketu. Vseeno pa mi ni všeč devet skokov Krkinih branilcev. Tudi moji branilci se bodo morali bolj potruditi, saj se nasprotnik ne bo premagal kar sam," pa je po tekmi povedal Džikić.

Krka bo imela naslednjo preizkušnjo pred domačimi navijači. Prvaki lanske ABA lige bodo v Novem mestu pozdravili prav ranjeni klub Mornar.

Ne spreglejte