Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2018,
0.03

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Aleš Pipan Petrol Olimpija Zadar

Ponedeljek, 15. 10. 2018, 0.03

5 let, 6 mesecev

Pipan jasno poudaril, da je bila to velika laž

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Aleš Pipan | Alešu Pipanu na začetku sezone ne gre po načrtih. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Alešu Pipanu na začetku sezone ne gre po načrtih.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po treh krogih košarkarske lige ABA je Zadar še vedno brez zmage. Moštvo Aleša Pipana je tokrat klonilo v Ljubljani pri Olimpiji. Med tekmo smo lahko slišali navijaško skupino Tornado, kako je pozivala slovenskega strokovnjaka k odstopu, po tekmi pa se je poleg te teme dotaknil tudi stavkov Američana Glena Davisa, ki je blatil slovenskega strokovnjaka.

"Zmaga Olimpije je bila zaslužena. Imeli smo priložnosti, da bi prišli nazaj v igro, morda celo, da povedemo, vendar smo v dveh, treh trenutkih naredili napake, ki so nas na koncu drago stale. Olimpija je vsako našo napačno odločitev kaznovala. V odločilnih trenutkih so bili domači košarkarji bolj zbrani kot moji," so bile prve besede Aleša Pipana po porazu proti Olimpiji z 81:91.

Zadar je v tej sezoni v ligi ABA pri treh porazih, v hrvaškem prvenstvu pa je po dveh krogih polovično uspešen. Prav tako je klonil v superpokalu regionalnega tekmovanja proti favorizirani Cedeviti.

Petrol Olimpija
Sportal Črna Olimpija pomendrala Pipanov Zadar

Navijači vzklikali, naj odide: "V Zadru ni lahko. Ne glede na to, ali zmaguješ ali izgubljaš, si pod pritiskom"

Košarkarji Petrol Olimpije so na domačih tleh premagali Zadar. | Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija Košarkarji Petrol Olimpije so na domačih tleh premagali Zadar. Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija "Res je, da še nimamo nobene zmage v ligi ABA. Na gostovanju smo izgubili proti FMP in Olimpiji, doma z močno Cedevito. Glavne tekme šele prihajajo. Videli ste, da imam kratko klop. Imeli smo smolo z iskanjem igralca na mestu centra. Ta teden prihaja in se nam bo takoj priključil. Dodana vrednost bo," pravi Pipan.

Ker rezultati niso po godu navijačem, smo lahko na tribunah v Stožicah slišali zadrsko navijaško skupino Tornado, ki ga je večkrat pozvala k odstopu: "V Zadru ni lahko. Ne glede na to, ali zmaguješ ali izgubljaš, si pod pritiskom. Na opazke s tribune sem imun. Zaradi mene se lahko derejo, kot se hočejo."

Glen Davis
Sportal "Big baby" za ponujeni denar ne bo poslušal Pipanovega vpitja

"Kje je dobil te informacije? Na licu mesta jih ni mogel dobiti."

Košarkarji Zadra so po treh krogih še brez zmage, Olimpija pa je pri dveh. | Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija Košarkarji Zadra so po treh krogih še brez zmage, Olimpija pa je pri dveh. Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija Njegovo ime pa je bilo nedavno prav tako v središču pozornosti. Iz ust ameriškega košarkarja Glena Davisa smo lahko slišali, kako je napadel Pipana, da se na treningih dere na košarkarje in jih žali. "Veste, kako delamo pri nas in v teh prostorih. V bistvu gre za veliko laž. Kje je dobil te informacije? Na licu mesta jih ni mogel dobiti. V tisti uri treninga ni mogel dobiti celotne slike o meni, načinu dela, stanju v klubu, denarju in vsem. Če bi se na vse te stvari oziral vsa leta, me verjetno ne bi več bilo," je Pipan komentiral besede Američana.

Nato je spregovoril, koliko je sploh imel stika z njim: "Prišel je oblečen na trening. Mislil je, da bo le hodil gor in dol. Prosil sem ga, da se preobleče in bomo nekaj naredili. Vse papirje smo imeli podpisane. Želel sem, da bi v soboto že pomagal. Če bi pet minut, pa pet minut. Postavili smo napade, povedali pravila naše igre. Vse skupaj je trajalo eno uro. Naslednji dan ga nisem več videl."

Helios Suns
Sportal Visoka zmaga Heliosa nad Ilirijo, Laščani slavili po podaljšku
Ne spreglejte