Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 6. 2023,
14.23

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

Natisni članek

Kanada SP do 19 let Slovenska košarkarska reprezentanca

Sreda, 28. 6. 2023, 14.23

10 mesecev

SP V KOŠARKI DO 19 LET, BOJI ZA ČETRTFINALE

Slovenskim košarkarjem ni uspelo, Libanon podrl "neslavni" rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97
Slovenija U19 Jan Zemljič | Slovenci so se pomerili s Kanado. | Foto FIBA

Slovenci so se pomerili s Kanado.

Foto: FIBA

Slovenska košarkarska reprezentanca do 19 let je v osmini finala svetovnega prvenstva igrala proti Kanadi in izgubila z izidom 69:90. Slovenci se bodo v nadaljevanju prvenstva pomerili za mesta od 9. do 16., naslednja tekma jih čaka v petek, ko se bodo pomerili z Egiptom.

Naši fantje so se nasprotnikom upirali le v prvi četrtini, v naslednjih treh pa so bili vsakokrat boljši kanadski košarkarji. Ti se bodo v četrtfinalu pomerili s Turčijo, ki je bila z 72:53 boljša od Egipta. V slovenski reprezentanci je bil najbolj razpoložen Sergej Macura, ki je v svojo statistiko vpisal 15 točk. Pri Kanadčanih je bil z 19 točkami najboljši Elijah Fisher.

Prva četrtina je bila izenačena, ob polčasu devet točk razlike

Tekma se je začela zelo izenačeno. V prvih dvajsetih minutah si nobena reprezentanca ni priigrala večje prednosti. Še največjo prednost so si priigrali kanadski igralci. Ti so povedli s 23:18, a se je našim fantom do konca prve četrtine uspelo vrniti. Končni izid po prvih desetih minutah je bil 23:23.

Druga četrtina se je začela bolj po željah Kanadčanov, ki so z metom za tri točke povedli s 26:23. Tega vodstva niso več izpustili iz rok, saj so bili skozi vso drugo četrtino v vodstvu. Ob polčasu so Kanadčani vodili za devet točk (43:34), drugo četrtino pa so dobili z 20:11.

Sergej Macura je na tekmi proti Kanadi dosegel 15 točk. | Foto: FIBA Sergej Macura je na tekmi proti Kanadi dosegel 15 točk. Foto: FIBA

V tretji in zadnji četrtini brez presenečenj

Slovenskim košarkarjem tudi v tretji četrtini žoga nikakor ni želela skozi obroč, potem ko so imeli met iz igre nekaj manj kot 30-odstoten (29,8 odstotka). To se je občutilo tudi pri rezultatu, saj so Kanadčani tretjo četrtino dobili z izidom 22:13, skupni izid pa je bil 65:47, imeli so prednost že 18 točk.

Kanada tega do konca tekme ni zapravila. Zadnjo četrtino so dobili s 25:22, končni izid tekme pa je bil 90:69.

SP v košarki do 19 let, boji za četrtfinale:

Sreda, 28. junij:

Slovenci so skupinski del končali na drugem mestu skupine B, potem ko so zabeležili dve zmagi in en poraz. Bili so boljši od Madagaskarja (74:71) in Libanona (74:58), po hudem boju pa so klonili proti ZDA (72:77). 

Slovenska reprezentanca do 19 let:

Arne Osojnik, Vukašin Todorović, Jan Zemljič, Jan Vide, Nal Belko, Alen Zulić, Črt Čabrilo, Miha Mivšek, Sergej Macura, Gašper Kočevar, Gašper Škorjanc, Blaž Tratar. Selektor: Danijel Radosavljević.

Libanon do "neslavnega" rekorda

Z rekordom pa je postregla tekma za četrtfinale med Španijo in Libanonom, ki so jo Španci dobili s kar 102:20. Libanon se je v zgodovino vpisal kot ekipa, ki je dosegla najmanj točk v zgodovini prvenstev do 19 let. Španci so prvo četrtino dobili s kar 29:2, prednost je do polčasa narasla na 62:6. Do konca so Libanonci, ki so bili v prvem delu tudi nasprotniki Slovenije, dosegli še 14 točk. Prejšnji neslavni rekord so držali košarkarji Slonokoščene obale, ki so proti reprezentanci ZDA izgubili z 29:88.

Preberite še:

Slovenija U19
Sportal Mladi Slovenci močno "prestrašili" favorizirane Američane
Ne spreglejte