Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 6. 2023,
8.05

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

trener Bešiktaš Jure Zdovc

Nedelja, 11. 6. 2023, 8.05

10 mesecev, 3 tedne

Jure Zdovc

Slovenski trener pred novim izzivom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Cedevita Olimpija : Partizan Zoran Janković Jure Zdovc | Jure Zdovc si je v zadnji sezoni ogledal tudi nekaj tekem Cedevite Olimpije. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jure Zdovc si je v zadnji sezoni ogledal tudi nekaj tekem Cedevite Olimpije.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po poročanju košarkarskega portala Eurohoops, je slovenski trener Jure Zdovc v resnih pogovorih s turškim prvoligašem Bešiktašem. Šestinpetdesetletni Zdovc je nazadnje vodil Žalgiris, po predčasnem slovesu lani aprila pa je bil v zadnjem letu brez kluba.

S koncem klubskih sezon so številni košarkarski klubi že v pospešenem iskanju rešitev in novosti za prihodnjo sezono. Po poročanju Eurohoops naj bi bili med njimi tudi turškem Bešiktašu, ki je v prejšnji sezoni v turški superligi osvojil 14. mesto in se le za las izognil izpadu iz elitne druščine. V vodstvu kluba naj bi bili nezadovoljni z delom trenerja Igorja Miličića, ki je med drugim tudi selektor poljske izbrane vrste, ki je na lanskem evropskem prvenstvu v četrtfinalu izločila Slovenijo. Miličić se je sicer na klop Bešiktaša usedel šele lani decembra, a z opravljenim delom ni prepričal, kot najbolj primerno zamenjavo pa se vse glasneje omenja Jureta Zdovca, ki naj bi bil s turškim klubom v resnih pogovorih in že zelo blizu dogovora.

Zdovc v zadnjem letu, po predčasnem slovesu od Žalgirisa in Litve, kjer se slovenski trener ni znašel najboljše, ni vodil nobenega kluba, kot kaže pa je zdaj dočakal pravo priložnost. Nekdanji izjemni košarkar in nosilec zlatih odličij z evropskih prvenstev v letih 1989 in 1991 je pred tem v sezoni 2020/21 vodil pariški Metropolitans 92, še prej pa je med drugim že vodil en turški klub, in sicer Gaziantep v letih 2013–2015, s katerim je v Eurocupu leta 2014 osvojil tretje mesto. V njegovi trenerski biografiji med drugim najdemo tudi takratno Petrol Olimpijo, Cedevito, AEK, Iraklis in Spartak Saint Petersburg, na čelu katerega je bil leta 2012 proglašen za najboljšega trenerja v Eurocupu. Med leti 2008 in 2009 ter 2014 in 2016 je bil tudi selektor slovenske reprezentance, s katero je na evropskem prvenstvu leta 2009 osvojil četrto mesto.

Preberite še:

Cedevita Olimpija Helios Edo Murić
Sportal Uresničile so se črne napovedi
slovenska ženska košarkarska reprezentanca : Črna gora, pripravljalna tekma, Ajša Sivka
Sportal Slovenke niz pripravljalnih tekem sklenile s porazom
Nikola Jokić
Sportal Denver do prve zaključne žoge, ima Miami še dovolj moči za preobrat? #video
Ne spreglejte