Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 6. 2023,
6.09

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Nikola Jokić Miami Heat Denver Nuggets Vlatko Čančar Vlatko Čančar Liga NBA NBA

Sobota, 10. 6. 2023, 6.09

10 mesecev, 2 tedna

LIGA NBA, FINALE, 9. JUNIJ

Denver do prve zaključne žoge, ima Miami še dovolj moči za preobrat? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Nikola Jokić | Nikolo Jokića in njegove soigralce pri ekipi Denver Nuggets do naslova prvaka lige NBA loči le še ena zmaga. | Foto Guliverimage

Nikolo Jokića in njegove soigralce pri ekipi Denver Nuggets do naslova prvaka lige NBA loči le še ena zmaga.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Denver Nuggets so na četrti tekmi finala lige NBA v gosteh s 108:95 premagali Miami Heat in so le še zmago oddaljeni od prvega naslova prvaka severnoameriške lige NBA. Serija, v kateri so zlata zrna, kjer igra tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, povedla s 3:1, se zdaj seli v Denver, kjer bo peta in morebiti že zadnja tekma na sporedu v noči s ponedeljka na torek. Jokić je po zmagi razkril zanimivost v zvezi s teniškim rojakom Novakom Đokovićem. 

Vrhunci obračuna med Miami Heat in Denver Nuggets:

Prva zvezdnika ekipe Denver Nuggets, Nikola Jokić in Jamal Murray tokrat nista tako izstopala kot na prejšnji tekmi (skupaj 66 točk), a sta imela izdatno pomoč ostalih košarkarjev. Blestel je predvsem Aaron Gordon, ki je zadel 11 od 15 metov iz igre in se ustavil pri 27 točkah. Ob tem je zbral še sedem skokov in šest podaj. Jokić je tokrat ostal brez trojnega dvojčka. Ob težavah z osebnimi napakami je kljub vsemu dosegel 23 točk, 12 skokov ter po trikrat ukradel žogo in blokiral tekmece.

Jokić je pohvalil Gordona:

Murray pa je postal prvi košarkar, ki je na svojih prvih štirih tekmah finala zbral po najmanj deset podaj. Tokrat se je ustavil pri 12, ob tem pa dosegel še 15 točk (5:17 iz igre), prav tako ni izgubil niti ene žoge. Bruce Brown je s klopi dosegel 21 točk.

Vlatko Čančar, ki bi lahko postal četrti Slovenec s šampionskim prstanom, ni stopil na parket dvorane v Miamiju.

Pri domačih je Jimmy Butler dosegel 25 točk ob sedmih skokih in sedmih podajah. Bam Adebayo se je ustavil pri 20 točkah (11 skokov), a je izgubil kar sedem žog.

Jokić o rojaku Novaku Đokoviću:

Še štirje drugi košarkarji so ponoči presegli mejo desetih točk. Kyle Lowry jih je dosegel 13, po 12 Kevin Love in Duncan Robinson, 11 pa jih je dodal Caleb Martin.

V izenačenem dvoboju so bili ves čas korak spredaj gostujoči košarkarji. Ti so prvi polčas dobili s 55:51, nato pa v tretji četrtini, tako kot na tretji tekmi, pobegnili domačim. Prednost so hitro povišali na 13 točk, a se je z delnim izidom 7:0 vročica znova približala na -6.

Jimmy Butler še ni obupal:

Miami je v zadnjo tretjino krenil odločno in se s 13 točk zaostanka približal na vsega -5, nato pa je do izraza prišla čvrsta obramba gostov, ki je še tretjič tekmeca zadržala pod 100 doseženimi točkami.

Trener Denverja prepovedal predčasno proslavljanje

"Razumeti morajo, da posla še nismo opravili. Povedal sem jim, naj ne proslavljajo. Opravili smo le pomembno delo na poti do končnega cilja. Pohvalil sem jih za zmago, a zdaj bomo morali izključiti telefone, ugasniti televizijo in se izklopiti od vsega pompa. Dobiti moramo še eno tekmo, da bi postali prvaki," je po tekmi na novinarski konferenci dejal trener Denverja Michael Malone.

"Vedel sem, da mi bodo skušali omejiti število metov, a to me ni motilo. Imamo ekipo in veliko košarkarjev, ki lahko vplivajo na igro in so samozavestni, zato sam ne bom izsiljeval metov. Nisem v ekipi, v kateri bi zadrževal žogo, z veseljem jo oddam in zmagam," pa je po tekmi dodal Murray.

Tekmo sta si iz prve vrste ogledala tudi brazilska nogometaša Neymar in Vinicius Junior. | Foto: AP / Guliverimage Tekmo sta si iz prve vrste ogledala tudi brazilska nogometaša Neymar in Vinicius Junior. Foto: AP / Guliverimage

Budilke bo treba naravnati na 2.30 v noči na torek 

Peta tekma bo na vrsti v torek zgodaj zjutraj (2.30), Miami pa za prvi naslov po letu 2013 potrebuje podoben povratek, kot je uspel Cleveland Cavaliers pred sedmimi leti. Takrat so po zaostanku z 1:3 v zmagah na krilih LeBrona Jamesa in Kyrieja Irvinga konjeniki ugnali Golden State Warriors.

"Verjamemo drug v drugega. Počeli smo prave in težke stvari skozi sezono ter v končnici. Zdaj je najtežje, a predali se ne bomo. Borili se bomo do zadnjega, skušali napredovati, začeli pa bomo s tem že na naslednjem treningu. Zdaj moramo zmagati, druge poti ni. Pred sabo imamo veliko dela," je po drugem zaporednem porazu na domačem parketu dejal Butler.

Liga NBA, finale, 4. tekma:

Liga NBA, finale:

Denver Nuggets (1) – Miami Heat (8)   /3:1/

// Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.

Preberite še:

Zion Williamson
Sportal NBA-zvezdnik v središču afere s pornoigralko
Chris Paul Suns
Sportal Phoenix ne računa več na Chrisa Paula
Giannis Antetokounmpo
Sportal Antetokounmpa in soigralce bo treniral Griffin
Ne spreglejte