Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 6. 2023,
19.06

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

Evroliga Bayern München Žan Mark Šiško

Ponedeljek, 19. 6. 2023, 19.06

10 mesecev, 1 teden

žan mark šiško

Slovenski košarkar obrnil nov list

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26
Žan Mark Šiško, Bayern München | Žan Mark Šiško se vrača v pogon. | Foto Guliverimage

Žan Mark Šiško se vrača v pogon.

Foto: Guliverimage

Slovenski košarkar Žan Mark Šiško se je po turbulentni sezoni vrnil v pogon, potem ko je zaradi osebnih težav novembra zapustil Bayern in München, zdaj pa se je na novo poglavje na svoji poti pripravljal v novoustanovljeni košarkarski akademiji  Sagadin & Stepišnik.

Za slovenskim košarkarjem Žanom Markom Šiškom je težka sezona. Novembra se je zaradi osebnih razlogov poslovil od Bayerna iz Münchna. Šiško se je v München preselil decembra 2019, v zadnji sezoni pa je še pred odhodom dobival le malo priložnosti, težave je imel tudi s poškodbo palca. Zdaj je 25-letni košarkar obrnil nov list, na novo sezono pa se pripravlja na treningih košarkarske akademije Sagadin & Stepišnik.

Kot je Ljubljančan povedal v pogovoru za spletno stran omenjene akademije, bo pred novo sezono skoraj zagotovo zamenjal klubske barve. "Nič še ni potrjeno in nič ni zagotovo, ampak najverjetneje ne bom ostal v Münchnu. Verjetno bom po treh letih zapustil München. Bo pa kmalu jasno, kje bom nadaljeval," je dejal Šiško.

"Vsekakor ni šlo vse po mojih željah in načrtih. Prva sezona je bila v redu. Načeloma tako, kot sem pričakoval. Dobil sem prve minute na najvišji ravni v Evropi in sem precej napredoval. Potem je prišla pandemija, nekaj časa sem bil odsoten in sem kar nekaj časa iskal svoj ritem. Zadnje sezone pa zaradi številnih razlogov nisem mogel izpeljati po željah. Vračam se in poletje bom izkoristil za pripravo, za vrnitev. Ta akademija mi bo prišla še kako prav," je še dejal Šiško.

Nekdanji član Cibone in Kopra Primorske si želi vrnitve med najboljše. "Vsako leto si bolj zrel. Ko sem bil v Primorski, sem mislil, da sem dosegel svoj vrhunec. Ko sem prišel v München, torej iz ABA-lige v Evroligo, te doleti realnost. To je drug svet. Nekaj časa sem potreboval, da sem se prilagodil, ampak naredil sem velik korak naprej. Napredek je bil očiten, tako igralsko kot tudi mentalno. Učiš se od najboljših profesionalcev. Kako oni delujejo, kako razmišljajo, kakšen je pravi profesionalizem. To je višja raven. Od obdobja igranja v Kopru do danes sem zagotovo druga oseba in drug igralec. Vem, da se bom po krajšem turbulentnem obdobju vrnil boljši, kot sem bil prej," je še povedal Šiško.

Preberite še:

Valencia Klemen Prepelič
Sportal Klemen Prepelič išče novega delodajalca, Madžar zapušča Real
Eva Lisec
Sportal Po razočaranju jasno sporočilo "kavčarjem" in vodstvu KZS
Katarina Ristić Brown
Sportal Žogo zamenjala za fotoaparat, a se odlično znajde tudi pred objektivom
Ne spreglejte