Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 6. 2014,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Teja Oblak Nika Barič

Nedelja, 8. 6. 2014, 20.08

8 let

Slovenke kvalifikacije začele s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je kvalifikacije za EP 2015 začela s porazom. Na gostovanju v Košicah je izgubila s Slovaško z 58:74 (15:18, 30:32, 40:51).

Ženska članska reprezentanca je drugi krog kvalifikacij za nastop na eurobasketu, ki go bosta prihodnje leto gostili Madžarska in Romunija, začela s porazom. V Košicah so bile Slovakinje boljše s 74:58.

Slovenke so se v prvem polčasu enakovredno kosale z nasprotnicami, ki so bile z uspešnimi meti izpod obroča večino časa v manjši prednosti. Sredi 19. minute so se povzpele na šest točk naskoka (32:26), a so dekleta izpod Alp hitro pravočasno strnila svoje vrste. Do polčasa so dosegle štiri točke, se približale na 32:30, kaj več pa jim, tudi zavoljo štirih zgrešenih povsem neoviranih metov iz bližine, ni uspelo.

Borbena igra, s katero so v prvi polovici slovenska dekleta uspešno nadoknadila slovaško premoč v višini, jih je v igri za ugoden razplet držala v prvih šestih minutah nadaljevanja. Teja Oblak je znižala na 36:40, nato pa so izbranke Toma Orešnika povsem popustile. Slovakinje so s "pick and roll" igro rešetale koš Slovenije. V 11 minutah so napravile delni niz 19:4, z njim povedle 59:40 in tekmo mirno pripeljale h koncu.

Največ točk (14) za Slovenijo sta na koncu prispevali Oblakova, ki je 10 točk dosegla že v prvem polčasu, ter Nika Barič. Povsem je bila nerazpoložena Sandra Piršič, ki je iz igre zgrešila vseh pet metov, zadela pa le enega izmed šestih prostih metov. Kapetanka je zaradi poškodbe hrbta igro zapustila sredi 32. minute in se do konca ni več vrnila na parket. Pri Slovaški, ki se je v drugem polčasu razigrala pri metu z razdalje, je Katarina Tetemondova prispevala 13 točk (trojke 3:3).

Kvalifikacije se za slovensko vrsto nadaljujejo že v sredo, ko bo na sporedu prva izmed treh zaporednih domačih tekem. V Kranjsko Goro najprej prihajajo Poljakinje, ki so v prvem krogu na domačem parketu s 66:33 odpravile Luksemburg.

Ne spreglejte