Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 4. 2023,
17.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

10

Natisni članek

Georgios Dikaioulakos Damir Grgić Matej Erjavec Nika Barič Slovenska košarkarska reprezentanca

Ponedeljek, 10. 4. 2023, 17.10

1 leto

Selektor na domačem EP ne računa na Niko Barič

Presenečenje: Slovenija na evropsko prvenstvo brez pomembnega člena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

10

Slovenija : Albanija, slovenska ženska košarkarska reprezentanca Nika Barič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Selektor slovenske ženske članske košarkarske reprezentance Georgios Dikaioulakos se je odločil, da na junijskem domačem evropskem prvenstvu ne bo računal na Niko Barič. Pri tej odločitvi ima popolno podporo vodstva Košarkarske zveze Slovenije.

"Pred dnevi smo na družbenih omrežjih lahko zasledili komentar članice naše ženske članske reprezentance. Ne želim ga ponavljati, a želim poudariti sledeče. Deljenje družbe in ekipe z govorjenjem o tujcih in domačih je lahko sila nevarno in nas spominja na neke druge, bolj temne čase zgodovine. Ob tem, da je večina članov naše reprezentance 'tujcev' v nekem drugem okolju, kjer se srčno trudijo svoji ekipi prinesti čim boljši rezultat," je za KZS dejal selektor Georgios Dikaioulakos.

Posnetek zaslona sporne objave Nike Barič na družabnem omrežju, ki ga je medtem sicer že odstranila. | Foto: Posnetek zaslona sporne objave Nike Barič na družabnem omrežju, ki ga je medtem sicer že odstranila. "In to velja tudi za osebo, ki je napisala ta sramotni komentar. V našem športu ni skrivnost, da je največja vrednost in osnova uspešnega delovanja spoštovanje med vsemi člani ekipe. A če ne spoštuješ svojih soigralk, trenerjev in ostalega štaba reprezentance, kar je bilo na žalost opazno tudi v zadnji reprezentančni akciji, ti hrbet hitro obrnejo tudi navijači," je še dejal Dikaioulakos.

Za kaj je šlo? Baričevi očitno ni bila všeč izbira novega selektorja in je na Facebooku objavila zapis v podporo nekdanjemu selektorju Damirju Grgiću, ki ga sama pozna že iz mladosti, saj oba prihajata iz Trbovelj. Medtem je objavo s Facebooka že odstranila, a kar je bilo enkrat na spletu, je težko skriti, saj so ostali posnetki zaslona.

Slovenija : Albanija, slovenska ženska košarkarska reprezentanca Nika Barič | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Grški strokovnjak je tako sprejel odločitev, da Nika Barič ni več članica slovenske ženske košarkarske reprezentance. "Reprezentanca ni v lasti nikogar. Je največ, kar ti šport lahko ponudi, in je nad vsemi nami. Ne moremo vedeti, ali bomo Sloveniji prinesli rezultate, ki jih od nas pričakujejo in si jih seveda tudi sami želimo. Vem in zagotavljam pa, da bomo ekipa, na katero bodo vsi v Sloveniji upravičeno ponosni. Ekipa, ki bo igrala prepoznavno igro, se borila in bo zvesta svojim načelom," je še dejal selektor. Ta dodaja, da je izjemno ponosen in vesel, da dela s skupino igralk, ki so za ekipo ter slovenski dres pripravljene dati svoj maksimum.

"Vodstvo KZS in reprezentance je v zadnjih dneh opravilo veliko pogovorov na temo neprimernega zapisa, ki ga je na družbenih omrežjih objavila Nika Barič. Gre za incident, ki ga preprosto ne moremo in ne smemo spregledati. Ter še posebej ne dovoliti, da bi takšno početje v slovenski košarki ali celo športu postalo nekaj normalnega in vsakdanjega. Selektor Dikaiulakos ima pri odločitvi, da Barič ne bo del slovenske izbrane vrste, popolno podporo KZS," pa je dejal predsednik zveze Matej Erjavec.

Žensko evropsko prvenstvo bosta med 15. in 25. junijem letos gostila Slovenija in Izrael. Slovenske košarkarice bodo v skupini C igrale z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo. Za Slovenke je to četrti nastop na prvenstvu stare celine.

Ne spreglejte