Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 9. 2021,
22.03

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Simon Finžgar košarka 3 x 3

Sobota, 11. 9. 2021, 22.03

2 leti, 7 mesecev

EP v košarki 3 x 3

Slovenci se poslavljajo po skupinskem delu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Košarka 3x3 | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V Parizu bodo v nedeljo okronali evropske prvake in prvakinje v košarki 3 x 3. Žal pa v izločilnih bojih ne bo slovenskih košarkarjev, ki so po zmedi s testiranjem na novi koronavirus in porazoma proti Estoniji ter Poljski nastope končali že po skupinskem delu prvenstva.

Slovenska reprezentanca bi v Parizu na igrišče morala stopiti že v petek, a je po pravi zmedi s testi na novi koronavirus tekmi skupinskega dela odigrala šele v soboto. Nastopiti so morali tudi brez Tjaža Rotarja, ki mu francoske zdravstvene institucije niso dale zelene luči za nastop, in sicer z razlago, da po četrtkovem negativnem, petkovem "lažnem" pozitivnem in sobotnem ponovnem negativnem testu ni imel dveh negativnih izvidov testiranj.

Slovenci so zaradi čakanja na rezultate številnih testov večji del bivanja v Parizu namesto na igrišču preživeli v samoosamitvi. Izvide sobotnega jutranjega testiranja so prejeli šele dobre pol ure pred začetkom prve tekme in se pravzaprav brez stika z žogo podali na igrišče.

Slovenska trojica je ne glede na vse pogumno krenila v dvoboj z Estonci, a ga po napeti končnici po podaljšku izgubila s 17:19. Takoj po tem obračunu so morali Simon Finžgar, Mensud Julević in Stojan Đekanović odigrati še tekmo s Poljaki, ki so bili od utrujenih Slovencev boljši z 21:14. Slednji so tako z Estonci napredovali v nedeljski četrtfinale, slovenski košarkarji pa so nastope na prvenstvu končali po skupinskem delu.

SLOVENIJA : Estonija 17:19
Đekanović 3, Finžgar 9, Julević 5
; Laane 3, Puidet 2, Metsalu 7, Lips 7.

SLOVENIJA : Poljska 14:21
Đekanović 5, Finžgar 6, Julević 3
; Zamojski 12, Pawlowski 2, Diduszko 6, Rduch 1.

Na celotno dogajanje se je ozrl tudi selektor moštva Matic Vidic: "Žal smo se do trideset minut pred tekmo z Estonijo ukvarjali s popolnoma drugimi stvarmi, kot bi se na evropskem prvenstvu morali, saj smo šele takrat dobili zadnji negativni izvid testiranja. Dva lažna pozitivna testa sta povzročila cel kup zmede in zapletov. Na srečo nam je uspelo tekmi iz prvega prestaviti na drugi dan tekmovanja, tako da smo sploh lahko odigrali tekmi na prvenstvu. Vse skupaj na tak način ni imelo pravega smisla, fantje so na tekmo prišli iz 48-urne karantene, ki so jo preživeli v sobah. In še to samo trije. Prvi dotik z žogo od srede je bil na ogrevanju pred tekmo. Drži, da bi se lahko tekma z Estonijo odvila v drugo smer, ampak dejansko se je bilo v danih razmerah izjemno težko zbrati. Preostaja grenak priokus zaradi vsega. Ampak, kar je. Zdaj je vse to za nami. Članska reprezentančna sezona je končana, prihaja čas za analizo in smernice za naprej."

Ne spreglejte