Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 2. 2016,
12.20

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Saša Vujačić New York Knicks

Sobota, 20. 2. 2016, 12.20

8 let, 1 mesec

Saša Vujačić priznal: Igralcu ni lahko, ko hoče igrati in gleda tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski košarkarski legionar Saša Vujačić je dvoboj med Brooklynom in New Yorkom spremljal s klopi, saj ga trener Kurt Rambis ni poslal na parket. Vujačić komaj čaka, da začne igrati.

Slovenski košarkar v ligi NBA Saša Vujačić je po petkovem porazu svojih kratkohlačnikov na lokalnem newyorškem derbiju v Brooklynu proti mrežicam dejal, da se trenutno osredotoča le na ligo NBA, razen občasnih obiskov univerze Redlands v Kaliforniji, kjer uspešno igra njegov brat Aljoša, za katerega se že zanimajo v Evropi.

Knicks so tekmo v Brooklynu začeli dobro in prvi del dobili, domačini pa so v drugem polčasu po zaslugi izjemne igre Brooka Lopeza, ki je dosegel 33 točk, in tudi Bojana Bogdanovića, naredili razliko in zasluženo slavili.

"Knicks smo ekipa z dolgo zgodovino in smo bili v preteklosti uspešni. Trenutno se borimo za končnico, nasprotniki pa so danes odigrali zelo sproščeno, trdo tekmo. Ko so nas pritisnili, nismo mogli narediti nič, kar je zelo razočaralo vse, tako da je trenutno dva proti ena zanje," je povedal Saša Vujačić, ki je v preteklosti igral za Nets, ko je bil klub še na drugi strani Hudsona v New Jerseyju.

Nekdanjemu klubu želi vse najboljše

Dvorana Barclays center v Brooklynu je bila, kot se za lokalni derbi spodobi, polna, vendar pa je bilo v njej skoraj več navijačev Knicks kot pa domače ekipe oziroma so bili vsaj glasnejši. Na vprašanje, ali lahko primerja ta derbi s podobnimi v Sloveniji ali Evropi, je Vujačić odgovoril nikalno.

"Niti ne. Jaz sem igral za Nets in prej, ko so bili v New Jerseyju, je bilo drugače. Zdaj želijo pripeljati neko novo kulturo, mentaliteto v Brooklyn, ki je na novo narejena ekipa in ima veliko navijačev z druge strani. Zelo pametno razmišljajo, svojo hišo gradijo od začetka in tako je tudi prav. Kar so imeli v zadnjih nekaj letih, se ni obrestovalo, zdaj gredo na novo in želim jim vse najboljše. Imajo še veliko časa, da pridejo do tradicije, kot jo imajo Knicks."

Komaj čaka, da začne igrati

Vujačić za poraz ni bil kriv, saj mu trener Kurt Rambis ni dal priložnosti, da stopi na parket. "Še vedno iščemo identiteto ekipe. Vedo, kaj lahko naredim, vedo, zakaj so me pripeljali sem. Igralcu ni lahko, ko hoče igrati in gleda tekmo. Moram biti pozitiven in čakati na svojo priložnost. Pripravljen sem, da na naslednjih 20 tekmah in več pomagam ekipi. Bistveno je, da sem prejšnji mesec prebrodil to oviro New Yorka in komaj čakam, da začnem igrati," je dejal.

Na vprašanje, ali meni, da lahko z zdajšnjo ekipo osvoji svoj že tretji šampionski prstan v NBA, je Vujačić menil, da je treba biti realen, vendar se lahko sčasoma zgodi tudi to.

"Težko je reči. V Los Angeles Lakers smo potrebovali štiri leta, da smo se uvrstili v finale. Trenutno smo v fazi izgradnje. Lepo bi bilo, da pridemo v končnico, da fantje občutijo, kaj pomeni igrati v končnici, ker gre za povsem drugačno košarko, v kateri zacvetiš, če živiš za to. Zelo pomembno je, da naredimo ta korak, a imamo leto, dve, tri, da pridemo do te stopničke, ko se lahko borimo za sam vrh," je dejal.

Ne spreglejte