Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
1. 10. 2014,
13.25

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Rupnik Alen Omić Krka Union Olimpija superpokal

Sreda, 1. 10. 2014, 13.25

3 leta, 7 mesecev

Rupnik po porazu: To je le superpokal, lepše je začeti z zmago v ligi ABA

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Olimpije so imeli sredi zadnje četrtine superpokala lepo prednost, vendar so jo ob koncu zakockali. Luka Rupnik poudarja, da prihajajo pomembnejše tekme.

Prenovljena Olimpija – v nasprotju z lansko sezono je v zelenem dresu šest novincev – je izgubila boj za uvodno lovoriko v novi sezoni. Njen krvnik je bila znova novomeška Krka, ki je v zadnjih sezonah prevzela domači primat.

Ljubljančani so se po slabšem začetku v drugem polčasu vrnili v igro in tudi preobrnili potek srečanja, vendar na koncu znova popustili. Med lovljenjem in ustvarjanjem prednosti je pomembno vlogo odigral velikokrat kritizirani Luka Rupnik, ki je tekmo končal pri enajstih točkah, za kar je potreboval le štirinajst minut. Večjo minutažo mu je preprečila še druga dosojena tehnična napaka (zaradi simuliranja v obrambi), zaradi katere je moral zapustiti parket.

Ob njegovem odhodu v slačilno je imela Olimpija še šest točk naskoka, vendar je v zadnjih treh minutah zmogla le še trojko Gregorja Hrovata, Krka pa je na drugi strani dosegla 12 točk in osvojila še svoj četrti superpokalni naslov.

"Pozna se, da še nismo pravi in da še nismo uigrani. V zadnji četrtini smo nekako zmrznili. Vendar je to le superpokal, na katerem smo lani zmagali, potem pa bili šestkrat zapored poraženi v ligi ABA. Lepo je začeti sezono z zmago, vendar jo je še lepše začeti z zmago v regionalni ligi," si želi boljšega vstopa v sezono 21-letni Rupnik.

V zadnji četrtini so se nekako izgubili

Olimpija bi morala, vsaj po pregledu imen obeh ekip, imeti največjo premoč pod košem, kjer sta visoka centra Mirza Begić in Alen Omić, ki je pustil dober vtis na nedavno končanem svetovnem prvenstvu.

Skupaj sta zbrala le devet točk ob metu 2/12 iz igre, polovično uspešna pa sta bila tudi s črte prostih metov.

Omić, med strelce se je vpisal šele v drugem polčasu, po tekmi ni bil pretirano razočaran, misli pa je že usmeril proti petku, ko zmaji začenjajo nastope v ligi ABA.

"Treba se bo hitro pobrati, saj nas že v soboto čaka nova tekma. Imeli smo vse v svojih rokah, nato smo izgubili nekaj žog in si prislužili še tehnično napako. Nekako smo se izgubili, krkaši pa so bili bolj zbrani in slavili," je misli po porazu strnil 217 centimetrov visoki Omić.

Ne spreglejte