Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 12. 2021,
22.57

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Rogaška ABA 2

Ponedeljek, 13. 12. 2021, 22.57

2 leti, 4 mesece

aba liga 2

Rogaška po dramatičnem zaključku izgubila pri vodilnemu Borcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
košarka žoga | Foto Sportida

Foto: Sportida

Košarkarji Rogaške so na peti tekmi lige Aba 2 zabeležili še četrti poraz in ostali pri dnu razpredelnice. Z 89:87 jih je v Sarajevu, kjer poteka tretji turnir regionalnega tekmovanja, tesno ugnal vodilni Borac iz Banjaluke.

Rogaška (1-4) je ves prvi polčas gledala v hrbet vodilnemu Borcu (5-0), ob koncu druge četrtine pa zaostajala tudi za 11 točk (39:50). Pred velikim odmorom so varovanci Damjana Novakovića vseeno prišli na -6. Z delnim izidom 13:0 je slovenski predstavnik povedel in prednost držal vse do zaključka tretje četrtine, ko je banjaluško moštvo vnovič pobegnilo na +6.

V zadnji četrtini so varovanci Damjana Novakovića ves čas ostajali v stiku z bosanskim predstavnikom, povsem pa so se mu približali v zadnjih dveh minutah po trojki Mladena Primorca (85:87), nato pa izenačili po polaganju Petra Vujačića.

Diante Baldwin je 39 sekund do konca zadel oba prosta meta, po minuti odmora pa so tako košarkarji Rogaške kot Borca sprva izgubili žogo, Vujačić pa je imel po osebni napaki sedem sekund pred koncem na voljo prosta meta za podaljšek, a je oba zgrešil. Kljub temu je Nejc Zupan uspešno skočil v napadu, a nato zgrešil met za podaljšek.

Pri slovenskih predstavnikih sta bila strelsko najbolj uspešna Vujačić z 29 in Terry Armstrong z 18 točkami. Ronald Jackson je 14 točkam dodal deset skokov. Pri Borcu je Joshua Cunningham dosegel 22 točk, Diante Baldwin pa 21.

Vsaka od ekip v Aba 2 bo v prestolnici Bosne in Hercegovine odigrala po tri tekme. Rogaško čakata še obračuna proti Zlatiboru (16. december) in Mladosti (19.).

Helios Suns (3-1) bodo prvo tekmo v Sarajevo odigrali v torek proti MZT Skopju (15.00), ki ima enako razmerje zmag in porazov. Nato Domžalčane čakata še dvoboja proti Vojvodini (16. december) in Širokem (18.).

Preberite še:

Helios Suns
Sportal Helios z novo zmago na drugo mesto, tretji poraz za Rogaško
Helios Suns
Sportal Šenčur po zmagi nad Ilirijo drugi, na vrhu Helios
Liga ABA: Partizan - Cedevita Olimpija
Sportal Izjemna zmaga Olimpije v Beogradu, nora tekma v Novem mestu!
Ne spreglejte