Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 11. 2021,
23.00

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Lovčen Helios Suns ABA 2

Četrtek, 11. 11. 2021, 23.00

2 leti, 5 mesecev

aba 2, 3. in 4. krog

Helios z novo zmago na drugo mesto, tretji poraz za Rogaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Helios Suns | Helios je zdaj drugi na lestvici lige ABA 2. | Foto Dragana Stjepanović/ABA2

Helios je zdaj drugi na lestvici lige ABA 2.

Foto: Dragana Stjepanović/ABA2

V košarkarski ligi Aba 2 so te dni na sporedu tekme 3. in 4. kroga. Helios Suns so v torek na turnirju v Osijeku premagali Lovćen 1947 s 94:80, danes ppa še Sutjesko s 65:57. V torek je igrala tudi Rogaška in izgubila proti Vojvodini s 70:81, danes pa izgubila še s Širokim z 80:88 (42:45).

Helios, ki je na turnir prišel s po eno zmago (proti Sparsu) in porazom (Podgorica), je v spopadu z Lovćenom prevladoval praktično celo tekmo, zaostajal je le pri 1:2, sicer pa je dobil vse četrtine, levji delež pa je naredil v drugem polčasu. Največjo prednost si je priigral malce pred koncem tekme, ko je vodil za 19 točk.

Leon Šantelj je bil prvo ime tekme z 28 točkami in 12 skoki (Helios je sicer skok dobil s 43:25) ter indeksom 37, Blaž Mahkovic je za zmagovalce dodal 20 točk. Elijah Clarance je pri Lovćenu zbral 15 točk in 12 podaj.

Na četrti tekmi lige Aba 2 so Suns zabeležili še tretjo zmago in se začasno povzpeli na drugo mesto razpredelnice. V Osijeku, kjer poteka drugi turnir tega tekmovanja, so s 65:57 ugnali Sutjesko.

Črnogorsko moštvo (2-2) v prvem polčasu ni bilo doraslo Domžalčanom, ki so že prvo četrtino dobili za osem točk, na polčas pa odšli s prednostjo 18 točk. V nadaljevanju se je razmerje na parketu le malenkost spremenilo, domžalsko moštvo pa je zanesljivo vpisalo tretji par točk in na lestvici zaostaja le za doslej neporaženo ekipo Borca iz Banjaluke (4-0).

Pri Heliosu je bil danes najbolj razpoložen Carlbe Ervin z 19 točkami (7 podaj), 11 pa so jih dodali Blaž Mahkovic, Miroslav Pašaljić in Urban Oman (7 skokov). Pri Sutjeski je največ točk, 13, dosegel Adi Zahiragić.

Rogaška izgubila z Vojvodino in Širokim

Rogaška, ki je po zmagi proti MZT Skopju in porazu proti Sutjeski še drugič ostala praznih rok, je držala korak s tekmeci do sredine tretje četrtine, nato pa si je Vojvodina do konca tega dela igre priigrala 11 točk prednosti, te pa ni več izpustila iz rok. Slatinčani so najbližje prišli še na -6.

Najbolj razpoložen pri Rogaški je bil Petar Vujačić z 20 točkami, pri tekmecih je Nikola Gaćeša prednjačil s 23 točkami.

V četrtek je zabeležila še tretji poraz v jadranski sezoni, ko jo je z 88:80 premagal Široki.  Tekma je bila izenačena, ekipa iz Hercegovine jo je v svojo korist odločila v zadnji minuti.

V zadnjih pet minut tekme sta ekipi, ki sta imeli pred medsebojnim obračunom po zmago in dva poraza, vstopili z izidom 76:76, še 22 sekund pred koncem je Široki vodil le z 82:80, toda do konca zadel še dve trojki, Terry Armstrong pa je na drugi strani vmes tovrsten met zgrešil.

Pri Rogaški je bil z 27 točkami najučinkovitejši Domen Bratož, zadel je tudi šest metov za tri točke, Ronald Jackson jih je dosegel 15, Petar Vujačić in Armstrong sta jih prispevala po 13. Pri gostih, ki so bili boljši v skoku, je Mateo Čolak dosegel 22 točk, 11 skokov pa je v statistiko vpisal Mate Vucić.

S tem je končan drugi od petih turnirjev lige Aba 2, tretji bo na sporedu sredi decembra v Sarajevu, vsaka od ekip pa bo v prestolnici Bosne in Hercegovine odigrala po tri tekme.

ABA, Cedevita Olimpija - Krka
Sportal Helios Suns po zmagi v Podčetrtku drugi na lestvici
Ne spreglejte