Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
9. 9. 2019,
16.14

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

Natisni članek

SP 2019 na Kitajskem svetovno prvenstvo v košarki

Ponedeljek, 9. 9. 2019, 16.14

4 leta, 7 mesecev

SP 2019

Prvi zvezdnik praznih rok, na udaru pa znova sodniki

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64
giannis Antetokounmpo | Giannis Antetokounmpo sanjske sezone ne bo zaključil s kolajno. | Foto Getty Images

Giannis Antetokounmpo sanjske sezone ne bo zaključil s kolajno.

Foto: Getty Images

Najkoristnejši košarkar lige NBA in prvi zvezdnik svetovnega prvenstva Giannis Antetokounmpo je z grško reprezentanco na SP na Kitajskem ostal pod pragom četrtfinala, njegov trener Thanasis Skourtopoulos pa je ob tem nekaj ostrih besed namenil tudi sodnikom.

Usa- Bra
Sportal Američani brez prask potrdili napredovanje

Ima še kdo kakšno vprašanje? "Vprašanje? Vprašajte Fibo," je pred dnevi na novinarski konferenci po porazu proti Franciji izbruhnil litovski selektor Dainius Adomaitis in se znesel nad sodniki ter krovno organizacijo. "Šalijo se. Šalijo! To ni košarka. To ni sistem. Zakaj imajo videonadzor, pa ga ne uporabljajo. To je nespoštljivo do košarke. Igralci več mesecev garajo in se posvečajo reprezentanci za nič evrov. Zaslužijo si spoštovanje," se kar ni želel pomiriti Adomaitis, ki je tako vnovič osvetlil dejstvo, da na tekmah pod okriljem Fibe ne sodijo najbolj kakovostni sodniki.

giannis Antetokounmpo | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Kazen za sodnike

Litovce je med drugim zmotila odločitev v zadnji četrtini, ko je francoski reprezentant neustrezno posredoval ob tekmečevem prostem metu. Fiba je celo priznala napako in sprejela sklep, po katerem sodniki s te tekme na SP 2019 ne bodo več sodili.

Prvi zvezdnik se ne bo boril za odličja

O sodnikih je bilo kar nekaj govora tudi po zmagi Grčije nad Češko, ki pa ni spremenila dejstva, da bo med osmerico napredovala druga. Grki niso skrivali razočaranja, saj so na Kitajsko pripotovali z visokimi pričakovanji, ki so temeljila na poimensko kakovostni ekipi. Njen prvi zvezdnik je Giannis Antetokounmpo, sicer MVP rednega dela lige NBA. "Prišel je, da bi nam pomagal, pa ni bil deležen primernega spoštovanja," se je ostrih obrambnih manevrov nad zvezdnikom, ki pogosto niso bili kaznovani, dotaknil grški selektor Thanasis Skourtopoulos.

Španci so proti Srbom pokazali zobe in si olajšali pot do morebitnega finala. | Foto: Getty Images Španci so proti Srbom pokazali zobe in si olajšali pot do morebitnega finala. Foto: Getty Images

Tudi Jokić se ni mogel zadržati

Zaradi sodnikov je v zadnji tekmi drugega skupinskega dela živce izgubil tudi drugi veliki zvezdnik tega prvenstva Nikola Jokić. Srbski reprezentant, ki je bil izključen, je s soigralci priznal premoč Špancem, kar posledično pomeni, da ga v četrtfinalu zdaj čaka Argentina, v morebitnem polfinalu pa ZDA. A selektor Aleksandar Đorđević je po tekmi vendarle več besed namenil napakam svojega kadra in španski kakovosti. Predvsem pa je poudaril: "Ostajamo v igri. Treba pa bo igrati bolj ekipno."

Še osmerica …

S Srbi na Kitajskem ostaja tudi Vasilije Micić, ki je kmalu po porazu izvedel še za mamino smrt. Reprezentanca mu stoji ob strani, misli pa so že pri četrtfinalu. "Treba je spustiti žogo, se umiriti in odigrati našo igro. Srbija je močna le takrat, ko je enotna. Fantom pravim, naj ne zaupajo le sebi, temveč tudi soigralcem. Imamo svoje prednosti, ki pa jih moramo izkoristiti. Vsi moramo prevzeti odgovornost. Igrati moramo svojo košarko," pred torkovo četrtfinalno tekmo z Argentino razmišlja selektor Srbije, ki vseeno ostaja med favoriti. Poleg omenjenih dveh reprezentanc pa se za vrh še naprej potegujejo ZDA, Španija, Francija, Avstralija in nekoliko nepričakovano še Poljska ter Češka.

Haka
Sportal Tudi na Kitajskem ne gre brez bojnega plesa
Dirk Nowitzki
Sportal Legenda ostaja legenda
Ne spreglejte