Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 8. 2023,
23.41

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

Natisni članek

Srbija Aleksandar Đorđević SP 2023 Anthony Edwards ameriška košarkarska reprezentanca ZDA Nemčija

Nedelja, 20. 8. 2023, 23.41

8 mesecev, 1 teden

Pripravljalne tekme na SP

Nemci pošteno prestrašili favorizirane Američane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10
Nemčija : ZDA Dennis Schröder | Nemci so proti Američanom še enkrat dokazali, da bodo na SP med glavnimi kandidati za visoka mesta. | Foto Guliverimage

Nemci so proti Američanom še enkrat dokazali, da bodo na SP med glavnimi kandidati za visoka mesta.

Foto: Guliverimage

Košarkarski navdušenci odštevajo dneve do začetka svetovnega prvenstva, reprezentance pa te dni še izkoriščajo za igranje zadnjih pripravljalnih tekem. Za poslastico sta v nedeljo zvečer poskrbeli reprezentanci ZDA in Nemčije, zmage so se na koncu z 99:91 veselili Američani.

Nemci so pred začetkom svetovnega prvenstva v odlični formi, že v soboto so s 84:71 nadigrali Grčijo, v nedeljo pa so se več kot dostojno upirali favorizirani izbrani vrsti ZDA. Še več, Nemci so ob polčasu proti ZDA vodili s 54:46, v tretji četrtini je njihova prednost znašala tudi 16 točk, zasedba Steva Kerra pa je slavila predvsem zahvaljujoč zadnji četrtini, ki jo je dobila s 26:14.

V ameriški reprezentanci je blestel predvsem Anthony Edwards, ki je v zadnjih tednih prevzel vlogo enega od nosilcev ameriške igre in dosegel 34 točk, pomemben delež sta s klopi prispevala Tyrese Haliburton in Austin Reaves. Pri Nemčiji so se kar štirje košarkarji podpisali pod dvojnega dvojčka. Dennis Schröder je dosegel 16 točk in deset asistenc, Franz Wagner 17 točk in deset skokov, Daniel Theis je 12 točkam dodal 13 skokov, Johannes Voigtmann pa je tekmo končal pri enajstih točkah in desetih skokih.

Vrhunci tekme:

Zasedba ZDA bo na svetovnem prvenstvu nastopila v skupini C z Grčijo, Jordanijo in Novo Zelandijo, medtem ko Nemčijo v skupini E čakajo Finska, Avstralija in Japonska. Skupina E se bo v drugem delu prvenstva križala s slovensko skupino F, v kateri bodo poleg Slovencev v prvem delu igrale še reprezentance Venezuele, Gruzije in Zelenortskih otokov.

Posebna tekma za Đorđevića  Aleksandar Đorđević | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Aleksandar Đorđević Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Tekma s posebnim nabojem pa je bila odigrana na Kitajskem, kjer se je domača zasedba, ki jo vodi Aleksandar Đorđević, pomerila s Srbijo. Đorđević je namreč v preteklosti vodil Srbijo, med drugim je bil njen selektor tudi leta 2017, ko so Srbi v finalu evropskega prvenstva izgubili proti Sloveniji, tokrat pa je prvič stal nasproti svoji nekdanji reprezentanci, potem ko je po svetovnem prvenstvu leta 2019 zapustil selektorsko mesto.

Srbi s Kitajci niso imeli pretirano zahtevnega dela, saj so slavili s 87:64, Bogdan Bogdanović pa se je ob zmagi podpisal pod 19 točk. Reprezentanci bosta neposredni tekmici tudi na svetovnem prvenstvu, saj bosta nastopali v skupini B skupaj s Portorikom in Južnim Sudanom.

Pripravljalne tekme, 20. avgust:

Preberite še:

Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022 Luka Dončić Mike Tobey
Sportal Podatek, ki navdaja z optimizmom
Slovenija - Črna gora, prijateljska košarkarska tekma
Sportal Slovenci z odliko opravili zadnji test
Slovenija - Črna gora, prijateljska košarkarska tekma, Luka Dončič
Sportal Nov izjemen koš Dončića, ki je znova navdušil #video
Ne spreglejte