Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
5. 8. 2017,
10.19

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Klemen Prepelič EuroBasket 2017 Jaka Lakovič Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 5. 8. 2017, 10.19

2 leti, 8 mesecev

Prepelič jasen: S takšno igro ne moremo biti niti malo zadovoljni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Slovenija reprezentanca košarka | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po dveh pripravljalnih tekmah izkupiček slovenske košarkarske reprezentanca ostaja stoodstoten. V petek so padli žilavi Madžari, ki so lep čas držali stik s Slovenijo. "Če se želimo približati evropski eliti, to ne bo dovolj," je po zmagi razmišljal Klemen Prepelič.

Slovenska reprezentanca je sicer na koncu Madžarsko premagala s kar 84:64, vendar so naši sosedje tri četrtine resno ogrožali slovenski koš. Luka Dončić je s svojimi potezami – tekmo je končal pri 18 točkah in devetih skokih – nekoliko zameglil, da igra slovenske reprezentance v prvih treh četrtinah ni bila prava.

Zlasti obramba je bila tokrat na udaru, potem ko je bilo deset minut pred koncem še 55:60.

"Z igro ne moremo biti niti malo zadovoljni. Igor je rekel, da je bilo 10 minut naše prepoznavne igre, po kateri slovi Slovenija. Če se želimo približati evropski eliti, to ne bo dovolj. Svojo dobro igro moramo razpotegniti čez vso tekmo. Na sestanku si bomo pogledali tekmo in videli, kaj smo delali narobe," je bil neposreden Klemen Prepelič, ki je tekmo končal pri 10 točkah in petih podajah.

"Dokler smo tako pasivni v obrambi, je težko razviti hitro igro"

"Nihče se ne bo predal pred tekmo. Kot pravi Igor, moramo stremeti k svoji igri." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Nihče se ne bo predal pred tekmo. Kot pravi Igor, moramo stremeti k svoji igri." Foto: Grega Valančič/Sportida Prvič v letošnji reprezentančni akciji je na klopi sedel tudi nekdanji kapetan in zdajšnji pomočnik selektorja Jaka Lakovič.

Opozoril je na težke razmere za igranje, saj je bilo v dvorani Tabor zaradi vročinskega vala zelo soparno in je žoga nekajkrat košarkarjem spolzela iz rok, a hkrati poudaril, da sta imeli obe ekipi enake pogoje: "V prvem polčasu nismo bili pravi, v drugem pa smo vendarle popravili igro v obrambi, postali bolj agresivni na žogi, dosegli nekaj lahkih košev in naredili razliko na semaforju, ki nam je omogočila pohod do zmage. Zagotovo je naše želja igrati hitrejšo košarko, a dokler smo tako pasivni v obrambi, kot smo bili v prvem polčasu, je težko razviti hitro igro. Nasprotnik najde pot do koša in nato se igra 5 na 5."

Naslednji test bo Slovenija odigrala v nedeljo, ko ji bo prav tako v Mariboru (20.15) nasproti stala Češka. Ta na letošnjem evropskem prvenstvu ne bo imela v svojih vrstah prvega moža Jana Veselyja, ki si bo vzel čas za počitek. Kljub temu pa Prepelič poudarja: "Nobena naloga ni lahka. Lani smo videli, da je treba tudi proti Kosovu igrati zelo dobro. Nihče se pred tekmo ne bo predal. Kot pravi Igor, moramo stremeti k svoji igri. Čehi so boljši nasprotnik kot Madžari – z vsem spoštovanjem do njih. To bo zelo težka tekma."

Ne spreglejte