Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 3. 2020,
17.05

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

1

Natisni članek

Matej Erjavec KZS Koronavirus

Torek, 24. 3. 2020, 17.05

4 leta, 1 mesec

Odločitvi Japoncev ploskajo tudi košarkarji

Prestavitev OI pozdravljajo tudi na KZS: Šport je v teh razmerah daleč od prioritet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

1

Matej Erjavec | Predsednik KZS Matej Erjavec se že veseli prihodnjega leta in vseh izzivov, ki jih čakajo. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Predsednik KZS Matej Erjavec se že veseli prihodnjega leta in vseh izzivov, ki jih čakajo.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Potem ko je Mednarodni olimpijski komite (MOK) tudi uradno potrdil, da je so olimpijske igre v Tokiu prestavljene za eno leto, so se javili tudi pri Košarkarski zvezi Slovenije (KZS). Odločitev tako kot vsi pozdravljajo.

Olimpijskih iger torej ne bo v prvotno načrtovanem terminu, so prestavljene, ne bo jih leta 2020, na sporedu pa ne bodo pozneje kot do poletja 2021. V igri za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu sta tudi moška članska košarkarska reprezentanca in moška reprezentanca v košarki 3x3, ki bosta zdaj z zanimanjem čakali nove informacije s sedeža mednarodne košarkarske organizacije o nadaljnjem poteku kvalifikacijskih turnirjev ter preostalih Fibinih reprezentančnih tekmovanj.

''Odločitev japonske vlade in MOK je pričakovana in razumna, saj je glavna skrb v tem trenutku ohraniti zdravje in življenje ljudi po vsem svetu. V takih razmerah res ne bi bilo smiselno in mogoče vztrajati, da bi se olimpijske igre izpeljale v juliju in avgustu letos. Šport je v teh razmerah daleč od prioritet. Se pa na Košarkarski zvezi Slovenije že zdaj veselimo nove košarkarske sezone ter predvsem prihodnjega leta in vseh izzivov, ki nas čakajo v njem," je prestavitev OI komentiral predsednik KZS Matej Erjavec.

Slovenski košarkarji bi na kvalifikacijskem turnirju v Litvi morali nastopiti med 23. in 28. junijem. V lovu na prvo mesto na turnirju, ki vodi v Tokio, bi bili slovenski tekmici zasedbi Angole in Poljske, na istem prizorišču pa bi zaigrale še reprezentance Litve, Venezuele in Južne Koreje. Reprezentanca v košarki 3x3 bi kvalifikacije za nastop na OI v Indiji morala odigrati že pretekli teden. V skupini C bi se morala pomeriti s Francijo, Katarjem, Filipini in Dominikansko republiko. V izločilne dvoboje bi se uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, na olimpijske igre bi potovale tri najboljše reprezentance s turnirja.

Preberite še:

Tokio
Sportal Japonci priznali premoč: Tokio 2021! #video
Ne spreglejte