Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
5. 6. 2013,
9.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija Olimpija Jani Möderndorfer

Sreda, 5. 6. 2013, 9.54

8 let

Predsednik Olimpije verjame, da bo Pipanova doba z Makedonijo na EP-ju kratka

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri Olimpiji so zadovoljni z izbiro novega trenerja. Hitro so se dogovorili z Alešem Pipanom, saj želijo, da bi novi prvi mož stroke opravil glavnino dela pred odhodom na reprezentančno akcijo.

Predsednik Olimpije Jani Möderndorfer in v. d. direktorja Matevž Zupančič sta sprva obiskala Aleša Pipana v Makedoniji in mu predstavila razloge, zakaj si ga v glavnem mestu želijo. Zdaj so si segli v roke in podpisali enoletno pogodbo. Pipan se je že večkrat pojavljal v kombinacijah za trenerja ljubljanskega kluba, nekajkrat je imel nasproti le še enega tekmeca, vendar vselej ostal praznih rok. Zdaj je dočakal Olimpijo oziroma Olimpija njega.

V klubu verjamejo, da bodo z njim uspešni tako na domači kot tuji sceni. O okrepitvah za zdaj še ne govorijo, saj si bodo vzeli čas, da temeljito preučijo vse možnosti. "Edini način, da obrnemo tehtnico na pravo stran, je, da se oziramo za mladimi. Ekipo moramo dopolnjevati in ne na novo sestavljati vsako sezono ter upati na loterijski zadetek, da bi prišli do rezultata. Čas kupovanja igralcev, ki so bili poceni in praktični, je na dolgi rok naredil to škodo, da je uničil mladinske selekcije. Mislim, da se s tovrstnimi težavami ubadamo vsi slovenski klubi," opozarja Möderndorfer.

Najverjetneje bodo pri nakupovanju zadnji prišli na vrsto tujci. Pri njih si želi Pipan pustiti nekaj časovnega manevrskega prostora, saj je praksa, da moraš biti pri izbiri tujih košarkarjev izjemno previden in preračunljiv. "Pipan bo počakal do konca evropskega prvenstva glede tujcev. Cena bo takrat padala in upam, da se bomo dogovorili za tiste igralce, ki bodo obetali. Da bo imel na koncu izplen tudi klub," je dejal predsednik kluba, ki se ne obremenjuje s tem, da bo imel novi trener dvojno vlogo v letošnjem poletju. Z makedonsko reprezentanco ga namreč čaka nastop na evropskem prvenstvu v Sloveniji: "Ravno dvojna služba je bila eden od razlogov, zakaj smo se tako hitro odločili za podpis pogodbe z njim. Glavnino dela bo opravil že pred začetkom evropskega prvenstva. Med prvenstvom bodo nato njegovi pomočniki opravljali delo. Odsoten bo toliko časa, kolikor bo uspešna makedonska reprezentanca. Verjamem, da bo ta doba zelo kratka."

Ne spreglejte