Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
13. 5. 2014,
22.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Olimpija Helios

Torek, 13. 5. 2014, 22.47

8 let

Pozabili so na denar in zagrenili večer Olimpiji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Stožicah so košarkarji Heliosa z izjemno agresivno igro vzeli skalp Olimpiji in imajo v četrtek lepo priložnost, da si zagotovijo vstopnico za veliki finale. Domžalčani so se razleteli s trojkami.

Trener Heliosa Zmago Sagadin je pred dvobojem potarnal, da je največja težava njegove ekipe pomanjkanje treningov, ki je posledica delne stavke košarkarjev zaradi neizplačanih obveznosti. Zato naj bi njihova igra nihala in bili naj bi manj natančni, a v prvi četrtini tega nismo opazili, saj so dosegli kar osem trojk in vodili že z 32:16.

Na drugi strani je moral strokovnjak na klopi Olimpije Aleš Pipan večji del tekme odigrati s kar dvema organizatorjema igre Luko Rupnikom in Paolom Marinellijem, saj ima v svojih vrstah številne poškodovane košarkarje. Zeleno-beli so doživeli hladen tuš na začetku, a so nekako strnili svoje vrste in se počasi približevali gostom iz Domžal, ki jim je v nadaljevanju nekoliko zadrhtela roka pri metih z razdalje.

Helios v pravem trenutku odgovoril z dvema projektiloma

Izenačenje smo videli pri 54:54, Olimpija pa je prvič in edinkrat vodila pri 65:64, ko je trojko zadel ravno Marinelli. A so tudi košarkarji Heliosa prekinili sušo pri metih z razdalje 6,75 metra. V pravem trenutku sta z novima projektiloma razbila obrambo domačih Blaž Mahkovec in Matic Rebec za 75:70, kmalu pa je razpoloženi Igor Marić (23 točk) povišal na 77:70. Do konca je bilo vsega 2:30, kar je bilo premalo časa za preobrat. Pipan je večji del zadnje četrtine pustil na klopi prvega strelca ekipe Alexa Stephensona (19 točk), ki naj bi mu primanjkovalo sape, končnico pa je presedel tudi drugi strelec Dino Murić (15).

Sagadin: Olimpija ni mogla zdržati našega ritma

"V prvi četrtini smo dobili osem trojk, česar si ne bi smeli privoščiti. Pri žogi smo bili premalo agresivni. Poskušali smo se umiriti in v drugem polčasu prihajali korak za korakom bližje. Ko smo povedli, smo naredili enako napako kot v prvi četrtini in prejeli nove tri trojke. To je bil glaven razlog, da smo tekmo izgubili. Fantom nimam kaj očitati. Sami ste videli," je bil po tekmi, kot je razumljivo, slabše volje Pipan.

Odlično taktiko z utrujanjem pa je skoval Sagadin, ki je bil vesel, da so njegovi fantje prikazali pravi obraz, potem ko so nazadnje v Stožicah izgubil s kar 40 točkami razlike: "Na prejšnji tekmi nismo zadeli nič, tokrat smo na začetku vse. Mislim, da smo bili vseh 40 minut boljši nasprotnik. Več kot zasluženo smo zmagali. Olimpija ima malo igralcev v rotaciji in ni mogla zdržati visokega ritma, ki smo ga narekovali. Zmanjkovalo ji je igralcev. Kljub temu da nas je na koncu ulovila, sem vedel, da njeni košarkarji fizično ne bodo zdržali. Joksimović je bil povsem utrujen."

Finančno obubožani Domžalčani so zasluženo prišli do zmage v Stožicah in imajo zdaj lepo priložnost, da v četrtek pred domačimi navijači priredijo presenečenje in se uvrstijo v veliki finale.

Ne spreglejte