Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
19. 6. 2014,
12.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tony Parker EuroBasket

Četrtek, 19. 6. 2014, 12.24

8 let

Poleti bo počival, evropsko krono pa želi braniti doma

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Francoski košarkarski zvezdnik Tony Parker bo izpustil nastop na septembrskem svetovnem prvenstvu v Španiji, nato pa bi rad nastopil na domačem EuroBasketu in olimpijskih igrah v Braziliji.

Član severnoameriškega poklicnega moštva SA Spurs Tony Parker se je pred dnevi veselil novega naslova prvaka v ligi NBA. "Pravljična sezona," je dejal 32-letni Francoz in se ob tem spomnil, da je devet mesecev pred tem z rojaki v Ljubljani postal tudi evropski prvak. A čeprav je v preteklem desetletju pogosto poosebljal reprezentančno pripadnost, pri odločitvi o prostem poletju tokrat ostaja neomajen.

Svetovno prvenstvo, ki ga bo ob koncu poletja gostila Španija (30. 8.–14. 9.), bo spremljal le kot gledalec in navijač francoske izbrane vrste. "Štiri leta neprestano igram. Nisem več najmlajši, zato moram napolniti baterije," pravi Parker in v isti sapi dodaja, da prosto poletje ne napoveduje reprezentančne upokojitve. Trdno je odločen nastopiti na prihodnjem evropskem prvenstvu, kot sanjsko destinacijo za slovo od državnega dresa pa navaja Rio, kjer se želi leta 2016 boriti za olimpijsko odličje.

Domači EuroBasket?

Parker je tako želeni naslov evropskega prvaka in priznanje za najkoristnejšega igralca turnirja dobil lani v Ljubljani – v Tivoliju in Stožicah. Sprva je bil prepričan, da bo obe laskavi lovoriki branil leta 2015 v Ukrajini, a je nemirna nekdanja sovjetska republika pred dnevi tudi uradno ostala brez gostiteljskih pravic. Francoski zvezdnik ob iskanju novega gostitelja ponuja preprosto rešitev. "Francija! Moje sanje bi se uresničile, če mi bi bilo dano nastopiti na domačem prvenstvu," je v pogovoru za Le Figaro dejal odlični organizator igre.

Francija se je sicer že ob prvih znakih ukrajinske krize postavila v čakalno vrsto in spada med osrednje favorite za gostitelja EuroBasketa. Prvenstvo bi lahko "petelini" organizirali sami ali pa si ga razdelili z Nemci.

O usodi EuroBasketa 2015 bo FibaEurope sicer odločila najpozneje do 30. septembra. Krovna košarkarska organizacija je 16 potencialnim kandidatkam za prevzem prvenstva že poslala uradne organizacijske pogoje, zveze, ki se bodo odločile za uradno kandidaturo, pa morajo svoje projekte predložiti do 31. julija.

Ne spreglejte