Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 10. 2020,
19.16

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

3

Natisni članek

Shaquille O Neal Dwayne Wade

Ponedeljek, 26. 10. 2020, 19.16

3 leta, 6 mesecev

Shaquille O'Neal in Dwyane Wade

Po podpisu pogodbe je v eni uri zapravil milijon ameriških dolarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

3

Nekdanja košarkarska zvezdnika Shaquille O'Neal in Dwayne Wade sta bila gosta dneva uspešnih temnopoltih Američanov, ki je potekal v virtualni obliki, in na njem spregovorila tudi o denarju, ki sta ga zaslužila.

Shaquille O'Neal je služil milijone, a jih tudi zapravljal. | Foto: Reuters Shaquille O'Neal je služil milijone, a jih tudi zapravljal. Foto: Reuters

"Ko sem podpisal prvo bogato pogodbo, sem v eni uri zapravil milijon ameriških dolarjev za drage avtomobile in dragocen nakit, potem pa sem si takoj privoščil izlet v Las Vegas," je povedal Shaquille O'Neal. "Moj finančni svetovalec me je opozoril, naj se umirim, saj bi me to lahko spravilo na beraško nogo. Nisem namreč mislil na davke, ki jih bo še treba plačati, in druge pasti, v katere se lahko ujameš," je še dejal uspešni dolgoletni zvezdnik lige NBA, v kateri je v majicah Orlanda, Los Angeles Lakers, Miamija, Phoenixa ter na koncu Clevelanda in Bostona igral kar 20 sezon in se v njej veselil štirih naslovov.

O'Neal v družbi Dwyana Wada. | Foto: Reuters O'Neal v družbi Dwyana Wada. Foto: Reuters

Enega je pobral tudi z Miamijem, pri katerem mu je do končne zmage pomagal Dwyane Wade, še en nekdanji uspešni košarkarski zvezdnik, ki je bil prav tako prisoten na omenjenem dogodku. Tudi on je nekaj besed namenil zapravljanju denarja v času vrhunca svoje košarkarske poti. "Zapravil sem veliko denarja. Zmetal sem ga v zrak. Predvsem zaradi poslov z nepravimi ljudmi, ki sem jim zaupal. Vlagal sem veliko denarja v posle izven košarke. Restavracije in podobno," je povedal Wade, ki je v košarkarski karieri s klubskimi pogodbami zaslužil malo manj kot 200 milijonov dolarjev bruto. O'Nealove številke so še nekoliko višje. Samo s pogodbami, ki jih je podpisoval s klubi, je namreč v žep spravil prek 280 milijonov ameriških dolarjev.

Ne spreglejte