Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
26. 10. 2021,
8.37

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

Shaquille O Neal Formula 1

Torek, 26. 10. 2021, 8.37

2 leti, 6 mesecev

Košarkarji in dirkači formule ena

Kakšen prizor: zvezdnika formule ena ob Shaqu kot palčka

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Formula ena Shaq | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pokal za zmagovalca dirke formule ena v Austinu (ZDA) je podelil nekdanji zvezdnik košarkarske lige NBA Shaq. Ko se je na zmagovalnem odru postavil med tri najhitrejše dirkače nedeljske dirke, je bilo nemogoče spregledati orjaško postavo Američana.

Zmagovalec Max Verstappen, ki z 1,81 metra dejansko spada med trenutno višje dirkače formule ena, je bil v Austinu ob njem videti kot palček. Stal je na najvišji stopnički, pa je bil Shaquille O Neal zraven njega skoraj višji. Drugouvrščeni Lewis Hamilton je bil na drugi najvišji stopnički že nižji od Shaqa.

Kakšen bi bil šele prizor, če bi se med prve tri uvrstil Tsunuda, ki je trenutno z 1,59 metra daleč najnižji dirkač formule ena. Za Japonca so morali letos celo prilagoditi notranjost dirkalnika ekipe Alpha Tauri, da ga sploh lahko vozi.

Najvišji dirkač formule ena je bil Hans-Joachim Stuck, ki je v višino meril 1,94 metra.  | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Najvišji dirkač formule ena je bil Hans-Joachim Stuck, ki je v višino meril 1,94 metra. Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Trenutno v formuli ena trije z višino košarkarskega branilca

Ob tem velja omeniti, da Shaq zgolj po višini ni bil rekordno visoki košarkar. Gheorghe Muresan – Romun, ki smo ga nekoč gledali tudi v Tivoliju – je recimo visok 2,31 metra.

Najvišji dirkač formule ena je bil Hans-Joachim Stuck, ki je v višino meril 1,94 metra. Od leta 2000 se je kot najvišjemu v dirkalnik formule ena uspelo stlačiti Justinu Wilsonu (1,93 metra), s košarkarsko višino za vsaj branilca pa so se lahko pohvalili tudi Alexander Albon, Alexander Rossi, Alexander Wurz in Esteban Ocon (vsi 1,86 metra).

Ocon je tudi najvišji med trenutnimi dirkači formule ena, le centimeter pa za njim zaostajajo Antonio Giovinazzi, George Russell in Nicholas Latifi.

Esteban Ocon je trenutno najvišji dirkač formule ena. | Foto: Reuters Esteban Ocon je trenutno najvišji dirkač formule ena. Foto: Reuters

Ne spreglejte