Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
16. 10. 2013,
22.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Pipan

Sreda, 16. 10. 2013, 22.53

8 let

Pipan: Zdaj bomo z večjim veseljem trenirali

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarjem Uniona Olimpije je uspelo prebroditi niz treh zaporednih porazov, ključ do evropskega uspeha proti Vareseju pa sta bila skok in borbenost, poudarja trener Aleš Pipan.

Kar 20 skokov (52:32) so imeli igralci Uniona Olimpije več od tekmeca, kar je bil poglavitno ob zmagi s 67:59. Dobro zapiranje, kakor tudi agresivnost pri skoku v napadu sta botrovala, da so prepričljivo zmagali v tej košarkarski prvini. Ravno skok pod lastnim obročem je bil izjemno pomemben po številnih zgrešenih metih Italijanov.

"Čestital bi igralcem. Dali so vse od sebe. Toliko, kolikor so v tem trenutku zmožni - tako v obrambi kot napadu. Ta zmaga je za nas pomembna predvsem iz psihološkega vidika. Po slabšem štartu v ligi ABA smo potrebovali ta uspeh. Zdaj bomo z večjim veseljem trenirali in se pripravljali na nedeljsko tekmo proti Crveni zvezdi. Zavedamo se, da tekma ni bila najlepša in kakovostna. Igrali smo proti Vareseju, ki je igral kvalifikacije za evroligo in ima v svojih vrstah kakovostne košarkarje. Moji fantje so dokazali, da prav tako nekaj veljajo. Ostati moramo mirni, ne smemo biti pretirano veseli, kajti tudi po porazih nismo bili žalostni. Čim prej moramo pozabiti in se pripraviti na naslednje boje. V nedeljo moramo odigrati tem bolje, presenetiti Crveno zvezdo ter prvič zmagati v ligi ABA," je bil zadovoljen po tekmi trener Olimpije Aleš Pipan.

Italijanski strokovnjak Fabrizio Frates je izpostavil pomanjkanje izkušenj v njegovem taboru, a je treba priznati, da jih imajo njegovi košarkarji več kot Olimpijini. Veliko so se posluževali metov za tri točke. Iz 28 poskusov so jih zadeli le sedem, niso pa bili pretirano natančni niti pri metih za dve točki (17/42). "Čestital bi Olimpiji, ki je igrala dobro v drugem polčasu. Tekma je bila fizično težka. Smo neizkušena ekipa. Hitro smo doumeli, kako se streže stvarem v Evropi. Moramo se navaditi ritma prvenstvo-pokal, ki nas čaka v naslednjih dveh mesecih. Nimamo časa za počitek. Po dobri tekmi v nedeljo smo zdaj izgubili in ta obračun moramo hitro pozabiti. V drugem polčasu smo igrali preveč nihajoče. Težava je bil skok in zato nismo bili kompatibilni v zaključku," pa je iskal vzroke za poraz v Ljubljani trener Vareseja.

Ne spreglejte