Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
26. 5. 2016,
21.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

2

Natisni članek

Aleš Pipan Gašper Potočnik

Četrtek, 26. 5. 2016, 21.54

6 let, 6 mesecev

TRENERJA PO TEKMI ZLATOROG : UNION OLIMPIJA

Pipan po skalpu Olimpije: Vsi so se nam smejali

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

2

Aleš Pipan

"Skozi celotno ligo za prvaka smo dokazali, da resno računamo na finale," je bil po drugem skalpu Olimpije in uvrstitvi v veliki finale državnega prvenstva zadovoljen trener Zlatoroga Aleš Pipan.

Košarkarji Zlatoroga so na odločilni tekmi polfinala državnega prvenstva premagali Olimpijo z 68:59 in se četrtič v zgodovini uvrstili v finale, kjer bodo lovili svojo prvo lovoriko.

V dvorani Tri lilije, ki je bila pred dobrim letom usodna za zdajšnjega stratega Zlatoroga Aleša Pipana, takrat pa še trenerja Olimpije (po porazu je moral zapustiti ljubljansko klop), je ta dobil drugo možnost za osvojitev glavne domače lovorike.

"Ni bilo večje razlike med nami. Izmenjavali smo se v vodstvu, na koncu pa bili bolj odločni in si prigarali finale. Znova smo dobro igrali v obrambi, zaustavili vse njihove strelce, dobili malo košev in jih dali malo več," je Pipan našel razloge za pot v finale.

Po 12 letih se vračajo v finale

Laščani so v domači dvorani dobili prav vse pivovarske derbije v tej sezoni in se po letu 2004 znova uvrstili v zadnjo fazo državnega prvenstva. Ko so bili nazadnje tam, jih je prav tako vodil Pipan.

"Skozi celotno ligo za prvaka smo dokazali, da resno računamo na finale. Nihče nam ni verjel in so se nam smejali, vendar so igralci zdržali. Ni bilo lahko brez Abramsa. Vsi igralci so igrali tudi zanj. Uvrstitev v finale je velika stvar. Kdor me pozna, ve, da še nismo rekli zadnje besede," si Pipan ne glede na nasprotnika želi prvega državnega naslova v osebni in klubski vitrini.

Olimpija brez sproščenosti

Razočaranje po zadnji tekmi v sezoni v taboru zmajev je bilo veliko. Čeprav so bili večino tekme blizu tekmecem iz Laškega, pa so na samem koncu povsem popustili in še drugo sezono zapored končali še pred zadnjim dejanjem domačega prvenstva.

"Nočem iskati izgovorov, a položaj je zelo težek," je po koncu sezon dejal Gašper Potočnik. | Foto: Vid Ponikvar "Nočem iskati izgovorov, a položaj je zelo težek," je po koncu sezon dejal Gašper Potočnik. Foto: Vid Ponikvar

"Fantje so se bojevali po najboljših močeh in dali vse od sebe. Predvsem pri prostih metih se je pokazalo, da nismo bili sproščeni v napadu in smo v tem segmentu igre podlegli pritisku," je tekmo videl trener Olimpije Gašper Potočnik, ki ni želel odgovarjati na vprašanja o finančnem stanju kluba.

"Ne bom odgovarjal na takšna vprašanja. Igralci so trdo delali, tudi v trenutkih, ko mogoče komu ne bi bilo treba. Klub se je zelo zavzemal, da bi bila plačila čim bolj redna. Olimpija ima vedno manjši proračun, vendar cilji ostajajo enaki, sploh ko že tako dolgo nismo bili prvaki. Imeli smo veliko željo, tako jaz kot klub in igralci, da vrnemo naslov v Olimpijo, vendar nam ni uspelo. Nočem iskati izgovorov, a položaj je zelo težek," je še dejal Potočnik, ki se je pred tremi leti na klopi Krke že veselil državnega naslova.

Prezgodaj za napovedi, kaj se bo zgodilo z Olimpijo

"Spet se nam je zalomilo, tokrat v polfinalu. Nismo zdržali pritiska. Prezgodaj je še za oceno, kakšna bo prihodnost Olimpije," je bil po tekmi glede prihodnosti kluba kratek direktor ljubljanskega kluba Matevž Zupančič. Ni znano, ali bo na klopi ostal tudi Potočnik, ki je poleti z zmaji sklenil dvoletno sodelovanje.

" Prezgodaj je še za oceno, kakšna bo prihodnost Olimpije," pravi Matevž Zupančič. | Foto: Vid Ponikvar " Prezgodaj je še za oceno, kakšna bo prihodnost Olimpije," pravi Matevž Zupančič. Foto: Vid Ponikvar

Olimpija še sedmo leto zapored brez državnega naslova

Olimpija je še drugo sezono zapored ostala pred vrati finala. Lani se je njeno popotovanje v državnem prvenstvu končalo proti Heliosu v četrtfinalu, tokrat pa je končala na polfinalni stopnički. Njena suša v državnem prvenstvu, kjer je osvojila 15 naslovov, se je podaljšala na sedem let.

 

Ne spreglejte