Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 12. 2018,
11.27

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

2

Natisni članek

terorizem Strasbourg Petrol Olimpija

Sreda, 12. 12. 2018, 11.27

5 let, 4 mesece

Petdeset specialcev ob košarkarjih Olimpije, ki so jih zadržali v dvorani

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

2

Petrol Olimpija Netunas Klaipeda liga prvakov | Košarkarji Petrol Olimpije so v času napada v Strasbourgu igrali tekmo proti tamkajšnjem predstavniku. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Košarkarji Petrol Olimpije so v času napada v Strasbourgu igrali tekmo proti tamkajšnjem predstavniku.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Streljaj od dvorane, v kateri so košarkarji Petrol Olimpije v torek igrali tekmo lige prvakov proti Strasbourgu in izgubili s 73:81, se je zgodil strelski napad. Košarkarji med tekmo niso vedeli, da se je karkoli zgodilo, so pa morali po tekmi do ene ure ponoči počakati v dvorani, prav tako vsi gledalci.

Košarkarji Petrol Olimpije so izgubili dvoboj lige prvakov proti Strasbourgu, neprijetna izkušnja pa jih je čakala po koncu dvoboja, ko so izvedeli, da se je v središču mesta Strasbourg zgodil strelski napad, v katerem so po zadnjih informacijah umrle tri osebe, 13 pa je bilo ranjenih.

Več kot 350 policistov in vojakov so vključili v lov za osumljencem, ki sliši na ime Chérif Chekatt. Veliko policijskih in specialnih enot pa je vzporedno skrbelo za varnost ljudi v Strasbourgu.

Strasbourg
Novice Nekdanji obveščevalec: Napad je navdihnil islamski radikalizem, o tem ni dvoma

In v mestu so bili tudi košarkarji Olimpije, ki so morali tako kot gledalci po koncu dvoboja ostati v dvorani vse do enih zjutraj.

"Takšno navodilo je bilo, da so skupaj z navijači ostali v dvorani. Klub se je lepo potrudil, da so fantje dobili hrano in pijačo. Zelo smo jim hvaležni. Ob eni uri so jih nato pospremili do hotela. V dvorani je bilo 50 specialcev, ki so dali vsem vedeti, da nihče ne sme ven, prav tako pa ni bilo možnosti, da bi kdorkoli prišel v dvorano," je dejal predstavnik za stike z javnostjo v klubu Tine Ružič.

Igralci vse do konca tekme niso vedeli, kaj se je v Strasbourgu zgodilo, po tekmi pa so nato dobili zagotovilo, da so v dvorani varni, zato ni bilo prisotnega strahu med košarkarji in člani vodstva. "Košarkarji so se družili z navijači. Mlajši navijač jih je prišel obiskat v garderobo. Res je, da je bila vsa izkušnja negativna, a so ji poskušali dodati pozitiven prizvok."

Strasbourg, napad
Novice Dan po napadu: ljudje v šoku, a vseeno odhajajo v službe #foto

Čeprav v Strasbourgu vlada izredno stanje, to naj ne bi oviralo vrnitve košarkarjev Olimpije, ki imajo ob 15. uri polet iz Züricha, ta je slabih 200 km oddaljen od francoskega mesta, kjer se je zgodila tragedija. "Za zdaj se vse odvija tako, da bodo prišli nazaj, kot je bilo načrtovano," je še dejal Ružič.

V državnem prvenstvu z novim trenerjem

Dan po novem evropskem porazu so iz Petrola Olimpije sporočili tudi spremembo v načinu delovanja članske ekipe, ki bo po novem kot ena celota sestavljeno iz dveh delov – v ligi prvakov in ligi ABA bodo še naprej nastopali košarkarji, ki smo jih lahko v tej sezoni v obeh mednarodnih tekmovanjih že videli na parketu, v prvem delu državnega prvenstva pa bodo priložnost za igro dobili pretežno mladi igralci. To ekipo bo v preostanku prvega dela sezone ekipo vodil trener Žiga Mravljak, ki se je ljubljanskemu klubu pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19, in kot vodil drugo člansko moštvo v 4. SKL ter ekipo fantov do 19. leta. Seznam igralcev v DP bosta ob tem dopolnila Jernej Andolšek Heine in Aljaž Marinč.

Marvin Jones Petrol Olimpija
Sportal Olimpija iz Francije praznih rok
5 dejstev, Strasbourg
Novice 600 policistov v lovu za francoskim teroristom #video
Ne spreglejte