Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2018,
22.15

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

Miha Lapornik Mirza Begić Petrol Olimpija

Torek, 11. 12. 2018, 22.15

5 let, 4 mesece

Liga prvakov, 8. krog

Olimpija iz Francije praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
Marvin Jones Petrol Olimpija | Olimpija ostaja le pri eni zmagi v Fibini ligi prvakov. | Foto Vid Ponikvar

Olimpija ostaja le pri eni zmagi v Fibini ligi prvakov.

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarji Petrol Olimpije so v 8. krogu Fibine lige prvakov izgubili proti Strasbourgu (73:81). To je bil za Ljubljančane še sedmi poraz, ostajajo le pri eni zmagi in so zacementirani na zadnjem mestu skupine D. Zmaji so v Francijo odpotovali brez Mirze Begić, Mihe Lapornika in Jana Rebca.

Obračun med košarkarji Petrol Olimpije in SIG Strasbourga je že četrti v zadnjih dveh sezonah v ligi prvakov, Francozi pa zmagali na dveh od treh tekmah. V tej sezoni so bili v Stožicah boljši z 81:71.

Glavni trener Saša Nikitović v Franciji ne more računati na pomoč Mihe Lapornika, ki je na tekmi državnega prvenstva proti Iliriji prejel udarec v predel kolka, Jana Rebca, ki je bolan, in Mirze Begića, ki je dobil počitek.

A kljub tem minusom ljubljanska zasedba ni igrala slabo. Po začetnem krču in zaostanku so se gostje vračali, topili prednost domačih in jo stopili po polčasu ter na začetku drugega dela. Takrat so večkrat prišli do tesnega vodstva, po 30 minutah pa zaostajali le za točko.

Nazadnje pa je vendarle odločila krajša klop zeleno-belih. Čeprav tudi domači niso blesteli, pa so zadnje vodstvo gostov (63:65 po prostem mestu Issufa Sanona) v nekaj minutah spremenili v vodstvo s 70:65. Nazadnje so bili gostje blizu po znižanju na 69:72, a le štiri točke v zadnjih dveh minutah so bile premalo, da bi lahko upali na uspeh.

Od osmerice igralcev, ki so stopili na parket, je pet Ljubljančanov doseglo več kot deset točk, najboljši je bil Sanon s 14, eno manj je prispeval Roko Badžim.

Naslednja tekma v evropskem tekmovanju čaka zmaje 18. decembra, ko se bodo doma pomerili z grško ekipo Promitheas iz Patrasa.

Liga prvakov, 8. krog:

 

Lestvica

Ne spreglejte