Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2018,
19.50

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

liga prvakov Petrol Olimpija

Sreda, 21. 11. 2018, 19.50

5 let, 4 mesece

Liga prvakov, 7. krog

Trenerska šok terapija pri Olimpiji ni delovala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Mirza Begić | Olimpija ima po sedmih tekmah lige prvakov na računu le eno zmago in je prikovana na dno lestvice. Na derbiju začelja je s 84:94 izgubila pri Bešiktašu. | Foto Vid Ponikvar

Olimpija ima po sedmih tekmah lige prvakov na računu le eno zmago in je prikovana na dno lestvice. Na derbiju začelja je s 84:94 izgubila pri Bešiktašu.

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarji Petrola Olimpije so odigrali prvo tekmo pod taktirko novega trenerja Saše Nikitovića in v sedmem krogu lige prvakov izgubili še šestič. Na derbiju začelja so v gosteh priznali premoč Bešiktašu s 84:94. Za zmaje, ki so do polčasa prejeli kar 57 točk, je bila usodna predvsem druga četrtina, ki so jo izgubili s 15:30.

Ljubljansko moštvo je po šestem porazu na sedmih tekmah v sklopu lige prvakov prikovano na dno lestvice. V sredo je imel zeleno-beli tabor možnost, da bi se po številu zmag izenačil s predzadnjim Bešiktašem, a mu to ni uspelo.

Olimpija je sicer obračun odprla dobro, a že v prvi četrtini prejela 27 točk, sama pa jih dosegla 24. Precej slabše je bilo nadaljevanje, zmaji so ob polčasu prejeli kar 57 točk in se na odmor odpravili z 19 točkami zaostanka. Gostje so v nadaljevanju zaigrali bolje, se približali na pet točk (66:71), toliko so zaostajali tudi na začetku zadnje četrtine, v kateri se je prednost domačih nato le višala. Na koncu so slavili za deset.

V ljubljanskem taboru je največ točk, 18, dosegel Jan Špan in dodal še šest asistenc, pri 14 sta obračun končala Mirza Begić in Miha Lapornik, Aleksandar Lazić pa je 12 točkam dodal osem skokov. Pri gostiteljih je bil z 18 točkami najbolj razpoložen Samet Geyik, 17 jih je dodal Robin Benzing.

Nova tekma čez tri tedne

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo lige prvakov odigrali 12. decembra gostovali pri Strasbourgu, proti kateremu so v prvem krogu v Ljubljani izgubili za deset točk.

Virtus iz Bologne tudi po gostovanju v Grčiji pri Promitheas Patrasu ostaja neporažen, Italijani so zmagali s 95:85.

Petrol Olimpija Bayreuth
Sportal Še četrti zaporedni poraz Olimpije, v Stožicah slavil Bayreuth

Lestvica

Ne spreglejte