Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
18. 12. 2014,
7.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Eurocup

Četrtek, 18. 12. 2014, 7.50

8 let

Olimpijin mladenič prvo nalogo opravil z odliko

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poškodba prvega centra Olimpije Alena Omića in dejstvo, da so si Ljubljančani že pred tekmo z Rigo zagotovili tretje mesto, je v ospredje postavila mladega Vasilja Vučetića, ki je zgrabil priložnost.

Olimpija ima v letošnji sezoni v članskem moštvu dva košarkarja, ki še nista praznovala dvajset let. Hrvaški organizator igre Paolo Marinelli je na nekaterih tekmah v letošnji sezoni že opozoril nase, medtem ko je moral leto dni mlajši Vasilije Vučetić počakati na zadnji krog rednega dela Eurocupa.

Srbski mladenič je k Olimpiji prišel že leta 2011 in se do članskega moštva prebijal skozi mladinske selekcije. V letošnji sezoni je že dobil nekaj minut za dokazovanje, pred zadnjo tekmo rednega dela Eurocupa proti Rigi pa se mu je ponujala največja priložnost od prihoda v zmajevo gnezdo. Ljubljančani so že imeli zagotovljeno želeno tretje mesto v skupini, za nameček pa je manjkal še center Alen Omić.

Olimpija je tekmo dobro odprla in si hitro priigrala lepo prednost, zato je Aleš Pipan v šesti minuti v ogenj poslal 18-letnega Vučetića.

"Dejal mi je, da moram dati vse od sebe. Se boriti v obrambi, dobro zapirati svojega igralca in naj me ne bo strah," so bili napotki Olimpijinega stratega mlademu centru, ki je v prvem polčasu proti razglašeni Rigi pridno izkoriščal podaje in prvih dvajset minut z devetimi točkami in z le enim zgrešenim metom končal kot prvi strelec Ljubljančanov (41:29). Ob dobri igri pod košem je z zadeto trojko pokazal, da ima tudi mehko roko.

Deležen najvišje minutaže

V drugem delu je k svojemu imenu na semaforju dodal še štiri in blokado ter bil ob koncu, za Blažem Mahkovicem, drugi strelec zmajev, ki so latvijskega podprvaka odpravili kar z 29 točkami razlike (90:61).

"Manjkal nam je prvi center Alen Omić in nekdo ga je moral nadomestiti. Mislim, da sva s Halilom Kanacevićem dobro opravila nalogo. Dobil sem priložnost in moral sem jo izkoristiti," je po tekmi dejal 207 centimetrov visoki Vučetić, ki je imel najvišjo minutažo pri zeleno-belih (24 minut) in 13 točkam dodal še tri skoke.

Visoka zmaga bo hitro odšla v pozabo, saj Olimpijo v soboto v ligi ABA čaka veliki slovenski derbi proti državnim prvakom iz Novega mesta.

"Naslednja naloga je sobotna tekma s Krko, kar je ena najpomembnejših tekem v sezoni do zdaj. Zmaga nam lahko veliko prinese," je mlajši od bratov Vučetić (štiri leta starejši Sergej igra na ameriški univerzi Nebraska) po uspešno opravljeni prvi nalogi misli že usmeril k drugi, ki sliši na ime Krka.

Ne spreglejte