Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
11. 2. 2015,
22.40

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija Dijon Eurocup

Sreda, 11. 2. 2015, 22.40

3 leta, 10 mesecev

Olimpija se je rešila blamaže, a ne zadnjega mesta

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnja evropska tekma košarkarjev Uniona Olimpije v tej sezoni ni razveselila zvestih privržencev. Zeleno-beli so se spogledovali s pravim polomom, na koncu pa jih je pokopal met z zvokom sirene.

Dvoboj zadnjega kroga drugega dela Eurocupa ni imel ne za Olimpijo ne za Dijon nobenega pravega tekmovalnega naboja. Vseeno pa je bil pravi poligon za dober trening pred nadaljevanjem "nacionalnih" tekmovanj.

Olimpijo konec tedna čaka izjemno pomemben obračun v ligi ABA proti Budućnosti, zato je bil ta obračun kot nalašč za morebiten dvig forme pri nekaterih košarkarjih. Predstava, ki so jo pokazali v prvem polčasu, je jezila maloštevilne gledalce, ki so kljub vsemu prišli bodrit svoje privržence.

Ti so se spet veliko zatekali k metom za tri točke, saj pravih rešitev v napadalnih akcijah proti francoski ekipi ni bilo. Ker zbranost ni bila prava, je tudi veliko žog romalo v roke gostov, ti so v nasprotnih napadih na lahek način prihajali do košev. Kar deset so jih izgubili v prvem polčasu, v katerem so se lahko igralci Dijona pohvalili s prednostjo 13 točk pri rezultatu 38:25.

Izbranci Aleša Pipana so imeli veliko težav v napadu, v obrambi pa prav tako niso kazali prave mere borbenosti, da bi temnopoltim gostujočim košarkarjem otežili pot do koša.

Nič kaj spodbuden ni bil niti štart v tretjo četrtino. Pri zeleno-belih ni bilo videti pravega žara borbenosti, vse preveč pa so se zaletavali in po nepotrebnem izgubljali žoge. Kaj kmalu so se znašli že pri številki 15. Skrb vzbujajoč je bil tudi zaostanek 20 točk (35:55) v 27. minuti. Pred vrati je bila prava blamaža.

Na veliko veselje privržencev so se domači le zbudili v zadnjih treh minutah in zrežirali delni izid 14:3 in v zadnjo četrtino krenili pri ulovljivem zaostanku devetih točk (49:58). Odličen je bil pravzaprav le Alen Omić, ki je ob doseženih koših kar nekajkrat izsilil še osebno napako in bil po treh četrtinah že pri 20 točkah – tekmo je končal pri 25 točkah, devetih skokih in s statističnim indeksom 36.

Košarkarji Olimpije so v zadnjih desetih minutah le pokazali več žara in se Francozom z več igre pod košem nekajkrat povsem približali. Po košu Gregorja Hrovata sta bili ekipi 6,7 sekunde pred koncem poravnani pri 73:73. Videti je bilo, da bo v Stožicah sledil podaljšek, a je hitri Erwing Walker z zvokom sirene zadel za zmago Dijona s 76:73.

S porazom so Ljubljančani drugi del Eurocupa končali na zadnjem mestu skupine K.

Ne spreglejte